Kędzierski - woj. Mazowieckie oraz Łódzkie

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

rafal.kedzierski

Post autor: rafal.kedzierski »

Witam, nazywam się Rafał Kędzierski i poszukuję informacji o rodzinie Kędzierskich zamieszkujących tereny dzisiejszych województw: Mazowieckiego oraz Łódzkiego. Mój pradziadek Jan Kędzierski urodził się w 1875 r. w Lipiu (pow. grójecki), jego ojcem był Andrzej Kędzierski urodzony w 1829 r. w Paprotni (pow. rawski), z kolei ojcem Andrzeja był Paweł Kędzierski urodzony w 1807 r. w miejscowości Radzanów (pow. białobrzeski). Rodzice Pawła – Wawrzyniec i Barbara Kędzierscy mieszkali ok. 1830 roku w Żelaznej (pow. rawski). Jeśli twoi przodkowie nosili to nazwisko i wywodzili się z tych terenów, to proszę o kontakt. Pozdrawiam – Rafał Kędzierski
Marylka

Sympatyk

Post autor: Marylka »

Nie piszesz skąd pochodzisz. Jeżeli mogę Ci pomóc to mam taka informację. W Sobolewie pow. Garwolin mieszkał lekarz Kędzierski. Jego syn też lekarz Piotr Kędzierski mieszka w Garwolinie. Adresu nie znam.
Pozdrawiam
Marylka z Mazowsza
rafal.kedzierski

Post autor: rafal.kedzierski »

Pochodzę z Warszawy. Dziekuje za informacje.
Pozdrawiam,
Rafał
stanisław48

Sympatyk
Mistrz

Post autor: stanisław48 »

W Kampinosie pracował kiedyś lekarz Zdzisław Kędzierski. Nie wiem skąd pochodził. Spoczywa na miejscowym cmentarzu. Mieszka tutaj jego siostra pochodząca z Warszawy.
Pozdrawiam , Stanisław
Dargin

Post autor: Dargin »

Witam
Nazywam się Sławomir Kędzierski. Mój ojciec Jan Kędzierski pochodzi z Serocka nad Narwią (1915 - 1988). Posiadał siedmioro rodzeństwa. Panie Rafale, jeżeli interesują Pana bliższe dane, to proszę o kontak na gizycko@onet.pl. Sam chętnie poznam informacje o Kędzierskich z Warszawy.
Pozdrawiam
S.K.
Lubryczyński_Ireneusz

Sympatyk

Post autor: Lubryczyński_Ireneusz »

Witaj Rafale,
posiadam taką oto informację:
Wiktoria Kędzierska ur. 18 marca 1862r. w Cecylówce par. Głowaczów. Córka Andrzeja Kędzierskiego gospodarza w Cecylówce lat 23 i Teofili z Bukowskich lat 18. Wiktoria wyszła za mąż za Szymona Kowalczyka dnia 28 stycznia 1880r. w Sielcach par. Głowaczów. pozdrawiam Irek
Awatar użytkownika
Rydzyński_Jan
Nowicjusz

Post autor: Rydzyński_Jan »

Moja prababcia ze strony matki nazywała się Kędzierska Małgorzata, wyszła za mąż za Jakuba Szklarczyk z Przystałowic Małych.

Janek
Awatar użytkownika
Komorowski_Longin

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Komorowski_Longin »

W Tarczyńskim Geesie pracował Jan? Kędzierski (chyba był głównym księgowym), w Tarczynie mieszka jego syn Bogdan.

Longin.
Pozdrawiam Longin
Awatar użytkownika
A.Kuba

Sympatyk
Adept

Post autor: A.Kuba »

Witam, pisałem na prv ale chyba nie przeszło....
Moja prababcia była z domu Kędzierska- ur. się w 1890 roku we wsi Wale (koło Rawy Maz.) z matki Marianny ur. ok. 1873 i ojca nieznanego, ślub w 1911 z Jane Dąbrowskim.
Nie chwilę obecną nie mam więcej informacji.... ani o rodzicach, rodzeństwie... skąd przybyli...
Jeżeli masz wiecej informacji, a przodkowie pochodzą z ziemi rawskiej to kto wie...
prosze o kontakt ar.kuba@interia.pl
Pozdrawiam
Arkadiusz Kuba
----------------------
syn Jerzego, wnuk Stanisława, prawnuk Wincentego syna Mikołaja syna Franciszka syna Karola
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”