Wodzyński Augustyn

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Rysio_1958

Wodzyński Augustyn

Post autor: Rysio_1958 »

Poszukuję jakichkolwiek wiadomości o Wodzyńskim Augustynie. Prawdopodobna data jego śmierci to 1927 rok a prawdopodobnym ostatnim miejscem jego zamieszkania to wieś Żelice koło Wągrowca. Tyle wiedział mój ojciec, który swojego ojca nie znał gdyż ten umarł przed jego narodzeniem. A dwa lata później umarła jego matka. - Stanisława z domu Kowalska. która to po śmierci swojego męża wróciła ponoć w swoje rodzinne strony do wsi Bożenkowo koło Bydgoszczy. wydarzenie to miało miejsce w styczniu 1928 roku. Niestety nie znam daty i miejsca urodzenia mojego dziadka.przyznaję się bez bicia, że podejmowałem próby kontaktu z Gminą Wągrowiec. Niestety odpowiedzi się nie doczekałem. W Pęplinie natomiast otrzymałem odpis aktu chrztu mojego ojca w parafii Żołędowo. Z tego dokumentu znam prawidłowe imię mojego dziadka. Za wszelkie informacje, które mi pomogą w poszukiwaniach bardzo dziękuję.
Robert_Kostecki

Sympatyk

Wodzyński Augustyn

Post autor: Robert_Kostecki »

Rysiu,

to nie do Urzędu Gminy trzeba uderzyć, tylko bezpośrednio do Kierownika Urzędu Stanu Cywilnego w Wągrowcu. Pamiętaj, że nadal wśród urzędników jest sporo życzliwych inaczej, co najczęściej wynika ze znieczulicy powiązanej z lenistwem. Wyślij polecone pismo za potwierdzeniem z prośbą o sprawdzenie, czy w okolicy 1927 roku w Żelicach zarejestrowany jest akt zgonu Augustyna Wodzyńskiego i czekaj na oficjalną odpowiedź. Oczywiście stosowny urzędnik będzie płakał, ile go to kosztuje czasu i wysiłku, a prawda jest taka, że na początku każdej księgi znajduje się alfabetyczny indeks nazwisk i parę lat można sprawdzić, ot tak. ;-)

Robert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”