Rodzina

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen

Maciej05

Sympatyk

Rodzina

Post autor: Maciej05 »

Cześć.
Poszukuje rodziców Josefa Markefki, jedyne co znalazłem to:
http://www.szukajwarchiwach.pl/12/752/0 ... naRI2XI8LQ
Wiem jeszcze że miał syna Eugena oraz że był zegarmistrzem
A szukam informacji o jego rodzicach data urodzenia, nazwisko panieńskie i imiona rodziców
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 5 times

Rodzina

Post autor: Arek_Bereza »

A potrafisz treść tego aktu przetłumaczyć, bo ja na przykład z niemieckim ani ani ale widzę, że Eugeniusz się urodził w Krolewskiej Hucie, czy to nie Chorzów czasem ?
Zrób coś, żeby sobie pomóc i nie łap stu srok za ogon, zdążysz, to nie jest pilne :)
Maciej05

Sympatyk

Re: Rodzina

Post autor: Maciej05 »

Arek_Bereza pisze:A potrafisz treść tego aktu przetłumaczyć, bo ja na przykład z niemieckim ani ani ale widzę, że Eugeniusz się urodził w Krolewskiej Hucie, czy to nie Chorzów czasem ?
Zrób coś, żeby sobie pomóc i nie łap stu srok za ogon, zdążysz, to nie jest pilne :)
Rozczytałem to co tam jest napisane, ale o Josefie jest tylko żę jest jego ojcem i jego żona Maria Markefka geb.Wagner
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasoby internetowe”