Drodzy,
Na jednym dokumencie (który otrzymałam z AP w Poznaniu oddział w Pile) ,który wydał Sąd Powiatowy w Węgrowcu w 1922r jest napisane że Mikołaj Karaczewski przedłożył przed sądem (teraz ważne) WYKAZ OSOBISTY Z FOTOGRAFIĄ WYSTAWIONY PRZEZ POLICJE W BYDGOSZCZY w dniu 23.01.1922
I tu moje pytanie.
Co ja mogę zrobić z taką informacją ?
Czy policja w archiwum ma takie rzeczy, że wystawiła Mikolajowi kiedyś jakiś WYKAZ OSOBISTY Z FOTOGRAFIA ?
Pozdrawiam serdecznie,
Kamila Karaczewska.
Wykaz osobisty z fotografią? Gdzie szukać?
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Kamila_Kamila

- Tomasz_Lenczewski

- Kontakt:
Wykaz osobisty z fotografią? Gdzie szukać?
Droga Pani, to jest po prostu informacja o czynności policyjnej jednej z wielu tysięcy dokonanej przez Policję Państwową w Bydgoszczy w okresie międzywojennym. Poprzez szukajwarchiwach może zorientować się Pani w zasobie Archiwum Państwowego w Bydgoszczy i stwierdzić, jaki to materiał po Policji Państwowej w Bydgoszczy z okresu międzywojennego zachował się. Moim zdaniem szczątkowy. A cóż by dał Pani zapis z księgi policyjnej hipotetycznie, że PP mu coś wystawiła? Może warto poszukać czy coś z Wągrowca czy Bydgoszczy innego nie zachowało się poMikołaju Karaczewskim w zespołach, które mogą wskazywać na to, iż warto szukać? Ale to Pani zna jego życiorys.
Pozdrawiam
Pozdrawiam