Łódź ul.., Rok.. - jaka to parafia?
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Łódź rok... jaka to Parafia?
Witam,
Do jakiej parafii należała ulica Narutowicza w łodzi oraz gdzie może być pochowany mój wuj. Otóż szukam daty zgonu i miejsca pochówku wuja. Do śmierci mieszkał na tej ulicy. Zmarł po 1977 roku.
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
pozdrawiam
Jarek
Do jakiej parafii należała ulica Narutowicza w łodzi oraz gdzie może być pochowany mój wuj. Otóż szukam daty zgonu i miejsca pochówku wuja. Do śmierci mieszkał na tej ulicy. Zmarł po 1977 roku.
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
pozdrawiam
Jarek
-
Włodzimierz

Łódź - ulica Narutowicza
Witaj,
najszybszą odpowiedź otrzymasz w USC Piłsudskiego 100.
Pozdrawiam
najszybszą odpowiedź otrzymasz w USC Piłsudskiego 100.
Pozdrawiam
Łódź - ulica Narutowicza
Dzięki jutro zadzwonię. A czy przez telefon podają takie informacje ? No i wogóle czy znajdą bo przecież nie znam dokładnej daty.
pozdrawiam
pozdrawiam
Łódź - ulica Narutowicza
Witam,
Dowiedziałem się wszystkiego, kiedy wuja zmarł i gdzie jest pochowany w kancelarii cmentarza podano mi nawet położenie grobu ale jak teraz znaleźć rodzinę wuja. Miał podobno trzy córki. Dysponentem jest osoba z rodziny ciotki ( drugiej żony wuja ). Niewiem co można zrobić by się czegoś więcej dowiedzieć.
pozdrawiam
Dowiedziałem się wszystkiego, kiedy wuja zmarł i gdzie jest pochowany w kancelarii cmentarza podano mi nawet położenie grobu ale jak teraz znaleźć rodzinę wuja. Miał podobno trzy córki. Dysponentem jest osoba z rodziny ciotki ( drugiej żony wuja ). Niewiem co można zrobić by się czegoś więcej dowiedzieć.
pozdrawiam
- Łaptaszynska_Iwona

Może to jest wyjście...
Nasuwają mi sie dwa rozwiązania- oba wielokrotnie sprawdzone.
1.Pośrednictwo kancelarii cmentarza.Piszesz podanie o konieczności
nawiązania ,ze względów rodzinnych, osobistego kontaktu z dysponentem grobu ( tu podajesz dokładne dane i osoby zmarłej i swoje).
Jezeli wykażą ciut dobrej woli , nawiążą kontakt z dysponentem grobu
, a jeśli wyrazi on zgodę, podadzą ci jego adres.
2. Zostawić informację o swoich poszukiwaniach z podaniem kontaktu na
grobie (buteleczka, koperta w foli itp.).
Nasuwają mi sie dwa rozwiązania- oba wielokrotnie sprawdzone.
1.Pośrednictwo kancelarii cmentarza.Piszesz podanie o konieczności
nawiązania ,ze względów rodzinnych, osobistego kontaktu z dysponentem grobu ( tu podajesz dokładne dane i osoby zmarłej i swoje).
Jezeli wykażą ciut dobrej woli , nawiążą kontakt z dysponentem grobu
, a jeśli wyrazi on zgodę, podadzą ci jego adres.
2. Zostawić informację o swoich poszukiwaniach z podaniem kontaktu na
grobie (buteleczka, koperta w foli itp.).
Pozdrawiam Iwona Łaptaszyńska.
-
Ewa_Mordalska

- Łaptaszynska_Iwona

Łódź rok... jaka to Parafia?
Witam. Dzisiaj zdjęcia grobu wysłałam...
Pozdrawiam Iwona Łaptaszyńska.
Łódź ul., Rok.. - jaka to parafia?
Drodzy forumowicze
Czy ktoś może mi odpowiedzieć pod jaką parafię w 1942r. podlegała ulica Wspólna w Łodzi? Mieszkali tam moi pradziadkowie Franciszek Przybylski i Weronika zd. Grzelak. Weronika zmarła jesienią 1942r.
Pozdrawiam
Damian Jureczko
Czy ktoś może mi odpowiedzieć pod jaką parafię w 1942r. podlegała ulica Wspólna w Łodzi? Mieszkali tam moi pradziadkowie Franciszek Przybylski i Weronika zd. Grzelak. Weronika zmarła jesienią 1942r.
Pozdrawiam
Damian Jureczko
W Łódzkim USC wykonują skany, koszt 5zł. Maja też jakoś ten bałagan zindexowany. Mi wyszukali na miejscu pare akt a znałem tylko nazwisko, lata też były wojenne. Napisz do nich mejla wyślij 5zł i prześlą do najbliższego USC. Mysisz tylkoo ich przekonać, że jesteś potomkiem osób występujących w akcie.
Pozdrawiam
Adrian
Pozdrawiam
Adrian
-
Alan_Jakman

- Kontakt:
Ja mam pytanie do jakiej parafii należały ulica Tuwima w Łodzi w latach 1900-1940.naplopo pisze:W Łódzkim USC wykonują skany, koszt 5zł. Maja też jakoś ten bałagan zindexowany. Mi wyszukali na miejscu pare akt a znałem tylko nazwisko, lata też były wojenne. Napisz do nich mejla wyślij 5zł i prześlą do najbliższego USC. Mysisz tylkoo ich przekonać, że jesteś potomkiem osób występujących w akcie.
Pozdrawiam
Adrian
Dziękuje i Pozdrawiam
Alan Jakman