Nazwisko: Bylewski Bylewska

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=2583&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
tomekpn

Sympatyk
Mistrz

Post autor: tomekpn »

Witam.

Rodzina mojej żony nosi nazwisko Bylewscy i mieszkają w miejscowości Grzegorzew. Dziadek mojej żony (również Bylewski) mieszkał w Kraśniku (woj. lubelskie), tam też są osoby noszące to nazwisko. Chętnie wymienię się danymi - być może dotyczą one naszych wspólnych korzeni :-) Mój email: tomekpn@go2.pl

Pozdrawiam
Tomek
Lipińska_Elżbieta

Sympatyk

Post autor: Lipińska_Elżbieta »

tomekpn pisze:Witam.

Rodzina mojej żony nosi nazwisko Bylewscy i mieszkają w miejscowości Grzegorzew. Dziadek mojej żony (również Bylewski) mieszkał w Kraśniku (woj. lubelskie), tam też są osoby noszące to nazwisko. Chętnie wymienię się danymi - być może dotyczą one naszych wspólnych korzeni :-) Mój email: tomekpn@go2.pl

Pozdrawiam
Tomek
tomekpn pisze:Witam.

Pozdrawiam
Tomek
To z pewnością są nasi wspólni krewni. Mój pradziadek Leonard Bylewski (1880-1936), syn Scholastyki zd. Wąchnickiej i Stefana Bylewskich, pochodził z Ponętowa - to jest chyba parafia Grzegorzew lub jedna z sąsiednich miejscowości. Moja babcia nazywała się Stefania Bylewska. Bylewscy i Wąchniccy od pokoleń byli kowalami, m.in. w Gozdowie k/Koła, Kościelcu, Ponętowie i okolicach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”