Humięccy, Smolińscy, Pszczółkowscy, Płoscy

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Makowska_Barbara

Post autor: Makowska_Barbara »

moi pradziadkowie:
Stefania z d.Pszczółkowska zm. 1944? i Bronisław Smoliński zmarł na tyfus pod koniec I wojny
i
Wiktoria z Płoskich? i Maciej Humięcki
ziemie - Zakrzewo, Łysakowo, Grudusk, Przasnysz
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Młochowski_Jacek »

Polecam stronę Adama A. Pszczółkowskiego http://akson.sgh.waw.pl/~apszczol/ciechan.htm i kontakt z jej autorem.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Awatar użytkownika
Makowska_Barbara

Post autor: Makowska_Barbara »

Dziękuję bardzo,
dobrze , tak zrobię..
Pozdrawiam serdecznie
Nidzgorska_Anna

Post autor: Nidzgorska_Anna »

Witam, jestem nowicjuszką w dziedzinie genealogii, zaczynam dopiero tworzyć swoje "drzewo genealogiczne", udało mi się jednak dotrzeć 8 pokoleń wstecz. Moi przodkowie również pochodzą z okolic Łysakowa i Gruduska (miejscowości: Krośnice, Strzelnia, Stryjewo, Cichowo, Węgra, Kołaki Wlk., Żmijewo Kościelne i inne), wśród nich pojawiają się niektóre ze wspomnianych przez Panią nazwisk.

* Jan Smoliński ur.ok. 1842r. w Polubach, mąż Józefy Czarzastej, 2.żona: Marianna Rybińska (d.Cichowska).
* Marianna Humięcka ur. w 1801r., zmarła w 1869r., żona Bartłomieja Klickiego (mieszkali w Żmijewie Gajach).
* Marianna Płoska, żyjąca na przełomie XVIII i XIX w., żona Franciszka Zalewskiego z Krajewie Kłódkach.

Nazwiska wymienione przez Panią są na tych terenach popularne, może być trudno ustalić stopień pokrewieństwa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”