Rodzina Godlewski i Siejkowski (Pultusk)

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

PawelZych

Sympatyk

Rodzina Godlewski i Siejkowski (Pultusk)

Post autor: PawelZych »

Witam.

Poszukuje informacji o rodzinie Godlewski i Siejkowski z oklic Pultuska.

Jozef Godlewski ur. 1903 r w Rebkowie (syn Kazimierza i Malgorzaty) oraz jego zona Marianna Siejkowska (nic wiecej o niej i jej rodzinie mi nie wiadomo) mieszkali na ulicy Ulrich-Bretmmansstraße 90 (dzis Swietojanska) w Pultusku. Stamtad trafili do obozow: on w Sztutowie gdzie zostal spalony w 1943 a ona warz z 2 (?) dzieci w tym moja ciocia Anna Bronislawa zd Godlewska do jakiegos innego obzu. Moja ciocia ur. w 1938 r. niestety nie pamieta nazwy obozu, ma tez niewiele wspomnien odnosnie dziecinstwa. Uratowane zostaly z matka i przewiezione do Koscierzyny. Tam matka zaraz zmarla. Moja ciocia trafila do zakonnic a potem do adopcji. W jej imieniu probuje ustalic cos o jej rodzinie oraz odnalesc zagubionych krewnych.

Ojciec Jozefa Godlewskiego, Kazimierz mial 8 dzieci, przeszukalem akta parafii Winnica. Probuje teraz dotrzec do mlodszych pokolen oraz informacji o rodzinie Siejkowski.

Czy ktos kojarzy powyzsze fakty?

Pozdrawiam serdecznie
Pawel Zych
Ostatnio zmieniony wt 12 maja 2020, 08:57 przez PawelZych, łącznie zmieniany 1 raz.
PawelZych

Sympatyk

Post autor: PawelZych »

Niesamowite co mi Pan wyslal. To oni!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”