Gdzie jest mój prapradziadek? Czyli o Antonim Siewierskim.

Wzajemna pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji historyczno-genealogicznych Gdzie szukać zasobów: informacji o żołnierzach, powstańcach, list osób poległych i pomordowanych, zaginionych osób, jeńców, obozy, wojsko

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

karolina2s

Sympatyk

Gdzie jest mój prapradziadek? Czyli o Antonim Siewierskim.

Post autor: karolina2s »

Dobry wieczór,

otóż wieczorową porą naszło mnie na wznowienie poszukiwań dot. mojego prapradziadka - Antoniego Siewierskiego. Mam jego akt ślubu, dane rodziców itp., więc z genealogią jako drzewem problemu tu nie było. Ale ja nie o tym.

Wiem, że urodził się w 1879 roku. Na pewno w 1914 roku urodził mu się syn. Prapradziadek ponoć zginął w czasie wojny. Nikt nic nie wie, mój pradziadek ponoć stracił go będąc maluchem.

Gdzie mogę szukać i potwierdzać?
W wykazie poległych znalazłam Antoniego Siewierskiego (zm. 8.08.1920 w Pułtusku, 205 pp) i pomnik z jego nazwiskiem znajduje się na cmentarzu w Pultusku.
Ale jest też Antoni Szewierski z białostockiego pułku strzeleckiego, zmarły w wyniku choroby w 1919 roku w Białymstoku.

Czy gdzieś mogę uzyskać jakieś "papiery" powyższych Antonich, by sprawdzić czy któryś z nich jest tym poszukiwanym?

Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wojny i Powstania zbrojne, Wojsko..”