Frąckowiak, Dymel, Majdecki
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Frąckowiak_Magdalena

Frąckowiak, Dymel, Majdecki
Witam.
Poszukuje informacji na temat rodzin o ww nazwiskach.
Rodzice mojego dziadka przenieśli się na Górny Śląsk z powiatu krotoszyńskiego , ówczesnego woj. poznańskiego.
Dodatkowe informacje:
Ignacy Frąckowiak (ur. 1903) i jego żona Pelagia zd. Dymel ( ur. 1902) oraz syn Feliks ( ur. w 1928 r. w Starej obrze w powiecie krotoszyńskim), drugi syn Jerzy, córka Irena ( ur. już na Górnym Śląsku).
Podejrzewam, że Ignacy miał siostrę jednak nie znam Jej imienia. Po ślubie przyjęła nazwisko Majdecki. Wiem ,że mieli syna Stanisława + żona Anna, ich dzieci: Irena, Henryk, Mieczysław.
Pelagia podobno miała brata Szczepana.
Posiadam również zdjęcia Ignacego oraz Pelagii.
Niestety jak na razie nie wiem nic na temat przodków/rodziny pozostawionej w Wielkopolsce dlatego też z góry dziękuje za pomoc w znalezieniu jakichkolwiek informacji :].
Poszukuje informacji na temat rodzin o ww nazwiskach.
Rodzice mojego dziadka przenieśli się na Górny Śląsk z powiatu krotoszyńskiego , ówczesnego woj. poznańskiego.
Dodatkowe informacje:
Ignacy Frąckowiak (ur. 1903) i jego żona Pelagia zd. Dymel ( ur. 1902) oraz syn Feliks ( ur. w 1928 r. w Starej obrze w powiecie krotoszyńskim), drugi syn Jerzy, córka Irena ( ur. już na Górnym Śląsku).
Podejrzewam, że Ignacy miał siostrę jednak nie znam Jej imienia. Po ślubie przyjęła nazwisko Majdecki. Wiem ,że mieli syna Stanisława + żona Anna, ich dzieci: Irena, Henryk, Mieczysław.
Pelagia podobno miała brata Szczepana.
Posiadam również zdjęcia Ignacego oraz Pelagii.
Niestety jak na razie nie wiem nic na temat przodków/rodziny pozostawionej w Wielkopolsce dlatego też z góry dziękuje za pomoc w znalezieniu jakichkolwiek informacji :].
Ostatnio zmieniony pt 02 lip 2010, 16:09 przez Frąckowiak_Magdalena, łącznie zmieniany 1 raz.
Poszukuje nazwisk: Frąckowiak, Dymel, Majdecki
oraz
Kumar, Stempor, Burysz
oraz
Kumar, Stempor, Burysz
- Sylwia_Hanf

-
Frąckowiak_Magdalena

Frąckowiak, Dymel
Tak, sprawdziłam już tą wyszukiwarkę jednak nic nie znalazłam
Poszukuje nazwisk: Frąckowiak, Dymel, Majdecki
oraz
Kumar, Stempor, Burysz
oraz
Kumar, Stempor, Burysz
-
Christian_Orpel

- Kontakt:
Re: Frąckowiak, Dymel
Pani by znalazła więcej w "Poznan projekcie" , gdyby znała imiona rodziców Ignacego i Pelagii.Frąckowiak_Magdalena pisze:Tak, sprawdziłam już tą wyszukiwarkę jednak nic nie znalazłam
Prawdopodobnie nie trudno otrzymać akty zgonów tych pradziadków w USC z Górnego Śląska, ażeby odnaleźć imiona prapradziadków ?
Chrystian Orpel
-
PAWLIK_JERZY
Witam!
Rodzina Dymel mieszkała w Koźminie Wielkopolskim przy ul. Poznańskiej, tam miała okazały dom (stoi do dziś). Chyba na stronie Koźmina w zakładce odnajdźmy się ktoś już poszukiwał kontaktów z tą rodziną - zapytanie pochodziło z wschodniej Polski.
Rodzina Dymel mieszkała w Koźminie Wielkopolskim przy ul. Poznańskiej, tam miała okazały dom (stoi do dziś). Chyba na stronie Koźmina w zakładce odnajdźmy się ktoś już poszukiwał kontaktów z tą rodziną - zapytanie pochodziło z wschodniej Polski.
-
Frąckowiak_Magdalena

Christian_Orpel pisze:
Pani by znalazła więcej w "Poznan projekcie" , gdyby znała imiona rodziców Ignacego i Pelagii.
Prawdopodobnie nie trudno otrzymać akty zgonów tych pradziadków w USC z Górnego Śląska, ażeby odnaleźć imiona prapradziadków ?
Chrystian Orpel
Bardzo Panu dziękuje za sprowadzenie moich poszukiwań na właściwe tory:).
Z uzyskaniem aktów zgonu nie powinno być problemu.
Jak widać taka oczywista informacja również może umknąć, gdy chce się wszystko na raz zrobić i jest się początkującym.
PAWLIK_JERZY
Dziękuje Panu sprawdzę tą informację :]
-
Christian_Orpel

- Kontakt:
Kiedy ustalone będą imiona rodziców Pelagii zd. Dymel, może Pani znajdzie pomoc także w moim własnym drzewie, bo niemało w nim jest osób o nazwisku Dymel.
http://gw.geneanet.org/orpel
Chrystian Orpel
http://gw.geneanet.org/orpel
Chrystian Orpel
-
Frąckowiak_Magdalena