Znalazłam w genealogach taki zapis:
Zgony
3 1848 2106 Maryanna Studzińska 44 Żelechlinek [Indeks dodał Jreneusz]
To najprawdopodobniej moja praprapraprababcia.
Proszę mi powiedzieć, jak mam zdobyć ten akt. Napisać do parafii?
Akt zgonu - Maryanna Studzinska - jak go zdobyć
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Zgony z tego okresu ma Arch.P w Piotrkowie
kancelaria@piotrkow-tryb.ap.gov.pl
Mając rok i numer aktu bez problemu zalatwi Pani sobie fotokopię
========
I pytanie.
Czy babcia nie pochodzi z przypadkiem z kresowych Studzińskich? Oni na Wołyniu spokrewnili się z Sas Bandrowskimi.
Stefan
kancelaria@piotrkow-tryb.ap.gov.pl
Mając rok i numer aktu bez problemu zalatwi Pani sobie fotokopię
========
I pytanie.
Czy babcia nie pochodzi z przypadkiem z kresowych Studzińskich? Oni na Wołyniu spokrewnili się z Sas Bandrowskimi.
Stefan
Nie wiem na razie nic. Wiem jedynie, że Pakielewicze, spowinowaceni ze Studzińskimi, byli z Wilna. Może znajomość stamtąd?
Napisałam do AP. Dziękuję.
Napisałam do AP. Dziękuję.
Pozdrowienia. Jola Kozak