Zakład/miejsce pracy w Józefowie

Wszystkie sprawy związane z naszą pasją, w tym: FAQ - często zadawane pytania

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Basiewicz_Karol

Sympatyk

Zakład/miejsce pracy w Józefowie

Post autor: Basiewicz_Karol »

Dzień dobry,

Przeglądając dokumenty przesłane mi przez daleką rodzinę natrafiłem na nazwę zakładu pracy, której nie potrafię rozszyfrować.
Chodzi mi o wpis w poniższym dokumencie: 23 M - 3 KAM (jeśli dobrze to odczytuje).
Link do dokumentu: https://ibb.co/4VQb6x8

Zapewne jest to miejsce/zakład pracy w Józefowie, ponieważ mój pradziadek tam mieszkał po II WŚ.
O jakie miejsce pracy może chodzić?
Dodam, że wyszukiwarka zlikwidowanych przedsiębiorstw na stronie ZUS nie podaje wyniku oraz że w samym oddziale ZUS w Otwocku nie zachowały się dokumenty pracownicze dotyczące mojego pradziadka.

Pozdrawiam,
Karol
Ostatnio zmieniony wt 28 mar 2023, 18:40 przez Basiewicz_Karol, łącznie zmieniany 1 raz.
Malrom

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 17 times

Post autor: Malrom »

może tak:

Zarząd Budynków Mieszkalnych nr 3
K. Administracja Mieszkań
K=może komunalna, albo skrót miejscowości

Pozdrawiam
Roman M.
jolfed

Sympatyk

Post autor: jolfed »

A jak odczytujesz wyraz u samej góry, przed symbolami, wg mnie jest tam napisane " zdun", bo jeśli tak, to Roman wskazał dobry trop. Ale możemy być w błędzie, pradziadek nie musiał pracować w Józefowie.

Pozdrawiam, Jola
Basiewicz_Karol

Sympatyk

Post autor: Basiewicz_Karol »

Faktycznie pradziadek Michał był z zawodu zdunem, co jest nawet wspomniane w akcie jego ślubu, więc podpowiedź, że pracował w Zarządzie Budynków Mieszkalnych jest dość trafna. Bardzo żałuję że dokumentacja w ZUS się nie zachowała, rozwiała by wiele wątpliwości. Tak czy inaczej serdecznie dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam
Karol
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ja i Genealogia, wymiana doświadczeń”