Prośba o pomoc,
Poszukuję informacji o rodzinie Wiśniewskich mieszkających w Leoncinie, Wilkowie lub miejscowości Gać. Mój pradziadek to Aleksander Wiśniewski ur. w 1877 r. - żona (moja prababka) Rozalia z d. Ciastkowska ur. 1881 r. zm. 1976 r. Mieli dwoje dzieci- syn Wacław ur.1905 r. w Leoncinie- córka Karolina ur. 1907 r.; Wiem tylko, że pradziadek miał brata Jana ur. ok. 1887 r., prawdopodobnie miał więcej rodzeństwa. Bardzo zależy mi na ustaleniu rodziców (mich prapradziadków), rodzeństwa ze strony Aleksandra i Rozalii oraz daty ich ślubu (pradziadków).
Pozdrawiam, AnnaG.
Wiśniewski, Ciastkowski
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Zambrzycka_Jadwiga

Wiśniewski, Ciastkowski
Pani Anno.
Interesuje mnie nazwisko Wiśniewski. Czy mogłybyśmy wymienić informacje na "pw" ?
Pozdrawiam.
Jadwiga Wiśniewska
Interesuje mnie nazwisko Wiśniewski. Czy mogłybyśmy wymienić informacje na "pw" ?
Pozdrawiam.
Jadwiga Wiśniewska
Wiśniewski, Ciastkowski
Pani Jadwigo,
Bardzo dziękuję, że odezwała się Pani na moje ogłoszenie. Oczywiście, że możemy wymienić się informacjami.
Pozdrawiam,
AnnaG.
Bardzo dziękuję, że odezwała się Pani na moje ogłoszenie. Oczywiście, że możemy wymienić się informacjami.
Pozdrawiam,
AnnaG.
-
stanisław48

Wiśniewski, Ciastkowski
Witam!
Moja babcia również nazywała się Wiśniewska. Urodziła się w Polesiu Nowym w 1888 r. Jej ojciec to Jakub Wiśniewski.
Nazwisko Ciastkowski spotykałem przy indeksacji Leoncina. Proszę sprawdzić w genetece.
Pozdrawiam , Stanisław
Moja babcia również nazywała się Wiśniewska. Urodziła się w Polesiu Nowym w 1888 r. Jej ojciec to Jakub Wiśniewski.
Nazwisko Ciastkowski spotykałem przy indeksacji Leoncina. Proszę sprawdzić w genetece.
Pozdrawiam , Stanisław
-
stanisław48

Wiśniewski, Ciastkowski
Pani Anno,
Sprawdziłem w Genetece: Aleksander Wiśniewski ur.1877 r akt 23.
Z tego aktu wiem,że ur.się 25.02.1877 w Leoncinie,ojciec Józef lat 40 i matka Ludwika Połeć,lat 40.
Akt ślubu Aleksandra i Rozalii prawdopodobnie będzie w USC Leoncin, ponieważ AP Grodzisk ma śluby za lata 1883-1897.
Pozdrawiam, Stanisław
Sprawdziłem w Genetece: Aleksander Wiśniewski ur.1877 r akt 23.
Z tego aktu wiem,że ur.się 25.02.1877 w Leoncinie,ojciec Józef lat 40 i matka Ludwika Połeć,lat 40.
Akt ślubu Aleksandra i Rozalii prawdopodobnie będzie w USC Leoncin, ponieważ AP Grodzisk ma śluby za lata 1883-1897.
Pozdrawiam, Stanisław