Zmarł Wawrzyniec Myśliński
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Izabela_Czaplicka

Spoczywaj w pokoju
Z głębokim żalem zawiadamiam zmarł nasz drogi kolega Wawrzyniec Myśliński (Wawrek) w dniu 11.01.2021 w Przasnyszu.
Spoczywaj w Pokoju
Izabela Czaplicka
Spoczywaj w Pokoju
Izabela Czaplicka
Spoczywaj w pokoju
Spoczywaj w Pokoju
Wyrazy współczucia dla najbliższych
monika
Wyrazy współczucia dla najbliższych
monika
pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
Spoczywaj w pokoju
Nigdy nie byłem dobry w pisaniu, dlatego tylko się przyłączę. Niech spoczywa w pokoju
Irek
Irek
Pozdrawiam, Irek
- WaldemarChorążewicz

W dn. 11 stycznia zmarł Wawrzyniec Myśliński. Od lat działał na rzecz środowiska genealogów. Autor wielu indeksów z terenu Mazowsza. Przez wiele lat fotografował księgi z AP w Mławie i Pułtusku. Zorganizował własnym kosztem digitalizację ksiąg w USC z terenu pow. przasnyskiego i ciechanowskiego, pomagał także w innych projektach . Przez wiele lat współpracowaliśmy razem, zawsze był gotowy do konkretnego działania. Żegnaj Wawrku, będzie nam Ciebie brakowało.
https://eprzasnysz.pl/nekrolog/6881...
Żegnaj, tak wiele Tobie zawdzięczamy, dzięki Twojej pracy, pamięć o Tobie będzie trwać
RIP
RIP
pozdrawiam
BasiaS
BasiaS
-
AlicjaSurmacka

Wyrazy współczucia dla rodziny. Z Wawrzyńcem mieliśmy wspólnego przodka E. Dąbkowskiego z Mławy i dość dawno temu Wawrzyniec mi pomagał przy wyprowadzaniu genealogii Dąbkowskich.
Alicja
Alicja
pozdrawiam monika
-
Sroczyński_Włodzimierz

To co zrobił zostanie długo, więc i Jego cząstka jest i będzie. Tak jak innych, którzy odeszli, a pozostali w tym, z czego czerpiemy.
Niech odpoczywa w pokoju.
Niech odpoczywa w pokoju.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Spoczywaj w pokoju
Niech spoczywa w pokoju
. Wielka strata dla genealogii
- Dławichowski

- Kontakt:
Spoczywaj w pokoju
Dzień dobry!
Ileż to nocy razem przegadaliśmy, kiedy nocowaliśmy u Niego w domu jadąc z Leszkiem Ćwiklińskim fotografować w Mławie i w Pułtusku. Lato czy zima. zawsze był gościnny. Jaki miał dystans do świata i samego siebie. Jaki był oczytany, pracowity i zdyscyplinowany. Ambitny w fotografowaniu. Skromny i prawy. Mam nadzieję, że traktował mnie jako swego przyjaciela. Bardzo będzie mi Go brakowało.
Krzycho z Koszalina
Ileż to nocy razem przegadaliśmy, kiedy nocowaliśmy u Niego w domu jadąc z Leszkiem Ćwiklińskim fotografować w Mławie i w Pułtusku. Lato czy zima. zawsze był gościnny. Jaki miał dystans do świata i samego siebie. Jaki był oczytany, pracowity i zdyscyplinowany. Ambitny w fotografowaniu. Skromny i prawy. Mam nadzieję, że traktował mnie jako swego przyjaciela. Bardzo będzie mi Go brakowało.
Krzycho z Koszalina
O mnie:
http://www.dlawich.pl/
http://www.dlawich.pl/
-
Bożena_Prymus

Zwyczajny skromny człowiek o wielkim sercu , z dużym zapałem dążył do pozyskiwania materiałów archiwalnych. Mimo różnych przeciwności dążył do obranego celu . Dzięki niemu mamy wiele materiałów .Swój wolny czas i pieniądze poświęcił na to ,żebyśmy teraz mogli budować swoje drzewka. Rodzina genealogiczna straciła przyjaciela i kolegę .Żegnaj Wawerku na zawsze pozostaniesz w naszych sercach
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Działając z upoważnienia niżej wymienionych osób przedstawiam nasze wspólne oświadczenie:
"Z głębokim smutkiem przyjęliśmy wiadomość, że z naszego grona fotografujących księgi metrykalne odszedł Kolega i Przyjaciel Wawrek Myśliński. Przez wiele lat współpracowaliśmy z Nim, podziwialiśmy Jego niedościgłą efektywność fotografowania, pasję w wyszukiwaniu źródeł ksiąg do digitalizacji i poświęcenie. Jego zasługi dla środowiska genealogów są ogromne, zwłaszcza, że wszystko co robił, robił na własny koszt. Był przy tym Osobą pogodną, życzliwą, zawsze gotową do współpracy.
Pozostawił po sobie ogromny dorobek w postaci ponad 2 milionów skanów ksiąg metrykalnych i życzliwą pamięć wśród nas, jego współpracowników, a także całego środowiska genealogicznego.
Niech Opatrzność Mu wynagrodzi Jego zasługi, zaangażowanie i poświęcenie. Spoczywaj Wawrku w pokoju."
Grono najbliższych współpracowników fotografów:
- Leszek Ćwikliński,
- Waldemar Chorążewicz,
- Krzysztof Dławichowski,
- Bronisław Popkowicz,
- Eliza Parcheniak,
- Kornelia Major,
- Jacek Okulus.
"Z głębokim smutkiem przyjęliśmy wiadomość, że z naszego grona fotografujących księgi metrykalne odszedł Kolega i Przyjaciel Wawrek Myśliński. Przez wiele lat współpracowaliśmy z Nim, podziwialiśmy Jego niedościgłą efektywność fotografowania, pasję w wyszukiwaniu źródeł ksiąg do digitalizacji i poświęcenie. Jego zasługi dla środowiska genealogów są ogromne, zwłaszcza, że wszystko co robił, robił na własny koszt. Był przy tym Osobą pogodną, życzliwą, zawsze gotową do współpracy.
Pozostawił po sobie ogromny dorobek w postaci ponad 2 milionów skanów ksiąg metrykalnych i życzliwą pamięć wśród nas, jego współpracowników, a także całego środowiska genealogicznego.
Niech Opatrzność Mu wynagrodzi Jego zasługi, zaangażowanie i poświęcenie. Spoczywaj Wawrku w pokoju."
Grono najbliższych współpracowników fotografów:
- Leszek Ćwikliński,
- Waldemar Chorążewicz,
- Krzysztof Dławichowski,
- Bronisław Popkowicz,
- Eliza Parcheniak,
- Kornelia Major,
- Jacek Okulus.
Spoczywaj w pokoju
Bardzo smutna wiadomość.
Od lat był członkiem naszego Towarzystwa
https://eprzasnysz.pl/nekrolog/6881
Janusz Groth
Pomorskie Towarzystwo Genalogiczne
Od lat był członkiem naszego Towarzystwa
https://eprzasnysz.pl/nekrolog/6881
Janusz Groth
Pomorskie Towarzystwo Genalogiczne
- pozmirowski

-
Janiszewska_Janka

Spoczywaj w pokoju
Spoczywaj w pokoju.
Nie miałam kontaktów, ale moja koleżanka często pisała, że w razie problemów Wawrzyniec Myśliński zawsze jej pomagał robiąc zdjęcia na danym terenie. To ogromna strata jak napisał Krzycho z Koszalina.
Janka
Nie miałam kontaktów, ale moja koleżanka często pisała, że w razie problemów Wawrzyniec Myśliński zawsze jej pomagał robiąc zdjęcia na danym terenie. To ogromna strata jak napisał Krzycho z Koszalina.
Janka