Ochała

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Ochała_Kazimiera

Ochała

Post autor: Ochała_Kazimiera »

Witam. Szukam informacji o moim pradziadku- Ignacy Ochała, urodzonym około 1840 roku w Jaśle lub okolicach. Ożenił się z Magdaleną Łapką i z tego małżeństwa urodził sie mój dziadek - Jan Ochała w 1870 roku. Czy może Pan mi pomóc? Z góry dziękuję i pozdrawiam. K.Ochała
mmaziarski

Sympatyk
Tytan

Ochała

Post autor: mmaziarski »

W Jaśle brak Ignacego Ochały.Natomiast znalazłem w Dembowcu Ignacy Ochała lat 22 syn Jakuba i Reginy Chochołek w 1858 brał ślub z Franciszką Buba lat 28.Mieli oni syna Franciszka ur.1860,który w 1885 brał ślub z Bronisławą Machnicką ur.1865.
Nazwisko Ochała jest bardzo popularne w Niegłowicach,Bajdach,Dembowcu.

Pozdrawiam
MieczysłaW
MMaziarski
Ochała_Kazimiera

Ochała

Post autor: Ochała_Kazimiera »

Witam. Bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedź, ale to chyba inny Ignacy Ochała. Mój tata urodził się w Niżnej Łące koło Krosna w 1915 roku, jego ojciec to Jan Ochała urodzony w 1870 roku. Z aktu zgonu dziadka Jana, który telefonicznie podała mi Pani z USC wynika, że rodzice dziadka Jana to: Ignacy Ochała i Magdalena z domu Łapka. Według mnie Ignacy Ochała mógł się urodzić około 1840 roku, daty zbieżne z Ignacym podanym mi przez Pana. Nic nie wiem o miejscu urodzenia dziadka Jana, o jego rodzeństwie. Dembowiec jest prawdopodobny, Żeglce, Jedlicze. Pisałam do wielu ludzi, ale brak odzewu. Bardzo Panu dziękuję i proszę, o ile to możliwe, o dalszą pomoc. Bardzo serdecznie pozdrawiam K.Ochała
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”