Nazwisko: Sroczyński

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=39627&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
chrostowska

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: chrostowska »

jak wszyscy- poszukuję przodków o nazwisku Sroczyński herbu Nowina, doszłam poprzez akty urodzeń do praprapradziadka Karol Sroczyński zamieszkały Rożnów woj. małopolskie, żona Karolina z d. Olszewska (ojciec Antoni) herby Godziemba.
I utknęłam. Mieli 13 dzieci w tym Seweryn mój prapradziadek - mieszkał w Malejowek (Jordanów).
Ktoś coś?
krystyna_skawinska

Sympatyk

Post autor: krystyna_skawinska »

Witam,
Wpisz w bazach ossolineum (http://bazy.oss.wroc.pl/kzc/index1.php) nazwisko Sroczyński i przejrzyj pliki.
Może znajdziesz ślad swoich...
pozdr.
Krystyna
chrostowska

Sympatyk
Nowicjusz

Dziękuję
chrostowska

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Nazwisko: Sroczyński

chrostowska pisze:jak wszyscy- poszukuję przodków o nazwisku Sroczyński herbu Nowina, doszłam poprzez akty urodzeń do praprapradziadka Karol Sroczyński zamieszkały Rożnów woj. małopolskie, żona Karolina z d. Olszewska (ojciec Antoni) herby Godziemba.
I utknęłam. Mieli 13 dzieci w tym Seweryn mój prapradziadek - mieszkał w Malejowek (Jordanów).
Ktoś coś?
co może oznaczać zapis w księdze M. - Karol Sroczyński - mandat bonar
Wilhelm Richter de Bergenhausen C.R. Kapit. Milit.
pozdrawiam
Małgorzata
sable

Sympatyk

Post autor: sable »

Witam,
przeglądając akta zgonów Lwowa - Kapelania Nosocomia (Szpital Powszechny) znalazłam kilka zgonów osób o nazwisku Sroczyński w latach 1885-99. Czy są oni powiązani z Twoimi Sroczyńskimi? Jeśli tak, i jesteś zainteresowana tymi znaleziskami to daj znać, a ja dolączę linki do skanów w następnym poście.
Pozdrawiam,
Amelia Lemowicz
chrostowska

Sympatyk
Nowicjusz

chrostowska pisze:jak wszyscy- poszukuję przodków o nazwisku Sroczyński herbu Nowina, doszłam poprzez akty urodzeń do praprapradziadka Karol Sroczyński zamieszkały Rożnów woj. małopolskie, żona Karolina z d. Olszewska (ojciec Antoni) herby Godziemba.
Ktoś coś?
ponawiam zapytanie!
pozdrawiam
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

I nadal bez linków, dat, etc?:(
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”