Nazwisko: Górski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=4255&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
2791ula

Post autor: 2791ula »

moja babcia Władysława Górska ur.15.12.1891 córka Józefa Górskiego i Pauliny Raczkowskiej,miała brata który wyemigrował do USA .Nic więcęj nie wiem.Pozdrawim.
Mushal

Sympatyk

Post autor: Mushal »

Moi Górscy pochodzili z okolic Ciechanowa. Najwcześniejszym jest Maciej Górski (1788-1831), mąż Franciszki Wykręt, a ostatnią osobą o tym nazwisko, w mojej linii jest Zofia Górska-Żurawska (1900-1964).
Dość szeroko mam rozpisaną linię ciechanowską Górskich.
Pozdrawiam
Maciej Muszalski

Edit: jako ciekawostkę mogę podać,że po przebadania ciotki, siotry babci (94lata) i siebie wszedzie mamy masę podobieństw DNA to osób noszących nazwisko Hill i Hall. W kazdym z badan wskazuje nam na etniczne pochodzenie z Wysp Brytyjskich/Irlandii. Prawdopodobnie ich Hill stał się w Polsce Górskim.
Ostatnio zmieniony pn 03 mar 2025, 12:23 przez Mushal, łącznie zmieniany 1 raz.
Kasia_123

Post autor: Kasia_123 »

Dzień dobry, poszukuję Wojciecha Górskiego z Kamieńca Podolskiego. Jego żona miała na imię Marianna. Córka Wiktoria, urodzona właśnie w Kamieńcu w 1885 r. Tylko tyle wiem.
Przypuszczam, że Wojciech i Marianna mogli urodzić się między 1845 a 1865 rokiem.

Gdyby ktoś z Państwa miał w swoich zasobach podobne dane i zechciałby się podzielić informacjami, byłabym bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam serdecznie,
Katarzyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”