Wszystkie ceny od XVI wieku - kapitalne zestawienie

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
olmek

Sympatyk

Post autor: olmek »

Polecam, przez lata szukałem tych informacji a tu jest niezwykłe, fachowe opracowanie ogromnej ilości produktów na przełomie wieków- tom II
Ja pobrałem wszystkie pliki ponieważ wszystkie tomy są rewelacyjnie opracowane i zawierają informacje , które są mi potrzebne POLECAM!

https://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/ ... ,34,1.html
Pozdrawiam
Jacek

Felix Grochowski ur. ~ 1740 (gdzie?) - zm. 1806 w Gnieźnie. Napisz do mnie gdy gdziekolwiek zobaczysz wpis o Felixie Grochowskim przed 1773 rokiem.
Giemza_Karol

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Giemza_Karol »

Dziękuję! Zbieram informacje o swoim prapradziadku - weteranie powstania styczniowego. Zawsze mnie ciekawiło co mógł sobie kupić za pieniądze, które otrzymywał pod koniec życia za uczestnictwo w powstaniu. Niestety hiperinflacja 1923 roku "zjadła" mu całą pomoc. Nawet dodatek drożyźniany pewnie za wiele nie pomógł.
sbasiacz

Sympatyk
Mistrz
Podziękował: 1 time
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: sbasiacz »

to ja dodam koszty leczenia i pogrzebu, które znalazłam w aktach osobistych podleśniego Straży Wiśniew w Leśnictwie Łuków w 1863
waluta ruble srebrne
- lekarstwa - 12
- wizyty doktora (5) - 15
- cyrulik (stawianie baniek i pijawki) - 8
- trumna - 15
- pogrzeb - 25
razem - 75 rubli srebrnych
pozdrawiam
BasiaS
Rychter_Ida

Sympatyk