Michał Kozieł/Kozłowski Rembieszyce rok 1780/84

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

koziel_jakub

Sympatyk

Michał Kozieł/Kozłowski Rembieszyce rok 1780/84

Post autor: koziel_jakub »

Drodzy forumowicze,

podczas prac nad moim drzewem i szukaniem przodków ze strony ojca natrafiłem na problem.

Sprawa dotyczy Woli Tesserowej/Rembieszyc w powiecie Jędrzejowskim w woj. Świętokrzyskim

Dotarłem do mojego pradziada urodzonego około roku 1780/84 (na to wskazuje zapis na jego temat w aktach dotyczących jego syna).

Wiem, że jego pierwszą żoną i moją prababką była Agnieszka Juszczyk, która zmarła w roku 1820. Urodziła syna Jakuba w wieku lat 20 czyli wychodzi, że ślub z Michałem powinna wziąć również koło swojej 20stki tj. w roku 1813 lub 1814 - niestety nie natrafiłem na akt ślubu Michała Kozłowskiego/Kozieła i Agnieszki Juszczyk (tutaj akt urodzenia Jakuba https://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,110352,5)

Po śmierci Agnieszki, Michał miał kolejną żonę Teklę z Łabęckich i miał z nią przynajmniej jedno dziecko, Mariannę urodzoną w roku 1822, która wyszła za mąż za Pawła Stępienia (taki obraz wychodzi mi na ten moment poszukiwań). Niestety podobnie jak w przypadku Agnieszki, brak jest w aktach parafii Rembieszyce wzmianki na temat ślubu Michała i Tekli. Powinien się odbyć między rokiem 20 a 22.

Będę niezmiernie wdzięczny jeśli ktoś z Was miał okazję przeglądać te akta lub jakieś inne, do których nie dotarłem i udało mu się trafić na takie nazwiska.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”