Spytkowice k. Zatora (nazwisko Kamel)

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Feliks51

Sympatyk

Post autor: Feliks51 »

Jeden z użytkowników (karolV) twierdzi, że w par. św. Katarzyny w Spytkowicach znajdują się zdigitalizowane (amatorsko) wszystkie księgi metrykalne do początków XX w. Gdyby ktoś, hipotetycznie, miał ich kopię, mógłbym prosić o kontakt? Z tych metryk interesowałaby mnie informacja dot. pewnej osoby nazwiskiem Kamel.

Pozdrawiam
Feliks Brzezicki
Barciak_Ewa
Nowicjusz

Post autor: Barciak_Ewa »

Ja również mam ten sam problem i też bardzo bym chciała uzyskać do nich dostęp. Ktoś coś? :D
Mariusz_Gąsiorek
Adept

Post autor: Mariusz_Gąsiorek »

Witam.
Również chętnie przeglądnę tą parafie. Spytkowice są w małym bieżącym zakresie w grobonecie, ale nazwiska Kamel brak.
kocurek

Sympatyk

Post autor: kocurek »

Nazwisko Kamel jest dość popularne w parafii Spytkowicach. Kogoś konkretnego poszukać?
Feliks51

Sympatyk

Post autor: Feliks51 »

Post ten jest z marca. We wrześniu byłem w AA w Krakowie, metryki z par. Spytkowice (k. Zatora) widziałem - nikogo nazwiskiem "Kamel" nie znalazłem. Może jednak coś przeoczyłem? Około 1850 r. Anna Kamel (vel Kamela) poślubiła Piotra Skublińskiego. Większość ich dzieci urodziła się na Ukrainie - dalsze dzieje tej rodziny są mi w całości uchwytne. Nie znam jedynie ich losów sprzed emigracji.

Ponieważ ktoś odświeżył ten post, prosiłbym o sprawdzenie, czy we wzmiankowanej parafii faktycznie nie ma żadnych informacji o wspomnianych osobach.

Pozdrawiam
Feliks Brzezicki
jetsper

Sympatyk

Post autor: jetsper »

Czy ktoś na forum jest w posiadaniu metryk z okresu lat 1730-1780? Jerzy
Momot_M

Post autor: Momot_M »

Czy ktoś wie cos o zdigitalizowanych księgach z parafii Spytkowice, a także Łączany, Bachowice? Poszukuję informacji o przodkach z tych parafii.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”