Spytkowice k. Zatora (nazwisko Kamel)
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Jeden z użytkowników (karolV) twierdzi, że w par. św. Katarzyny w Spytkowicach znajdują się zdigitalizowane (amatorsko) wszystkie księgi metrykalne do początków XX w. Gdyby ktoś, hipotetycznie, miał ich kopię, mógłbym prosić o kontakt? Z tych metryk interesowałaby mnie informacja dot. pewnej osoby nazwiskiem Kamel.
Pozdrawiam
Feliks Brzezicki
Pozdrawiam
Feliks Brzezicki
-
Barciak_Ewa
Ja również mam ten sam problem i też bardzo bym chciała uzyskać do nich dostęp. Ktoś coś? 
-
Mariusz_Gąsiorek
Post ten jest z marca. We wrześniu byłem w AA w Krakowie, metryki z par. Spytkowice (k. Zatora) widziałem - nikogo nazwiskiem "Kamel" nie znalazłem. Może jednak coś przeoczyłem? Około 1850 r. Anna Kamel (vel Kamela) poślubiła Piotra Skublińskiego. Większość ich dzieci urodziła się na Ukrainie - dalsze dzieje tej rodziny są mi w całości uchwytne. Nie znam jedynie ich losów sprzed emigracji.
Ponieważ ktoś odświeżył ten post, prosiłbym o sprawdzenie, czy we wzmiankowanej parafii faktycznie nie ma żadnych informacji o wspomnianych osobach.
Pozdrawiam
Feliks Brzezicki
Ponieważ ktoś odświeżył ten post, prosiłbym o sprawdzenie, czy we wzmiankowanej parafii faktycznie nie ma żadnych informacji o wspomnianych osobach.
Pozdrawiam
Feliks Brzezicki