Poszukuję firmy zajmującej się poszukiwaniem spadków
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Sebastian_Peryt
Poszukuję firmy zajmującej się poszukiwaniem spadków
Witam,
Przeszukałem już dość dobrze googla i nic konkretnego nie mogę znaleźć. Poszukuję jakiejś firmy, osoby, instytucji (nie wiem do końca kto się tym, najlepiej zajmie) do odszukania i odzyskania spadku, który jest w Szwajcarii. Wiem, że to może być rzecz bardzo ciężka, ale spróbować zawsze warto, a wiem, że gra jest warta świeczki. Na razie udało mi się odnaleźć jedynie tą stronę:
http://herb.pl/
jednak właściciel milczy.
Będę wdzięczny za pomoc i szybką odpowiedź.
Przeszukałem już dość dobrze googla i nic konkretnego nie mogę znaleźć. Poszukuję jakiejś firmy, osoby, instytucji (nie wiem do końca kto się tym, najlepiej zajmie) do odszukania i odzyskania spadku, który jest w Szwajcarii. Wiem, że to może być rzecz bardzo ciężka, ale spróbować zawsze warto, a wiem, że gra jest warta świeczki. Na razie udało mi się odnaleźć jedynie tą stronę:
http://herb.pl/
jednak właściciel milczy.
Będę wdzięczny za pomoc i szybką odpowiedź.
-
Sokolnicki_Krzysztof

- Kontakt:
Witam serdecznie, polecam Nobilis Partners, link do ich strony: http://www.nobilishouse.com/nobilispart ... 1&strona=0
Proponuję jednak najpierw kontakt e-mailowy z Panem Henrykiem hr. Grocholskim h. Syrokomla Prezesem Związku Szlachty Polskiej.
e-mail: prezes@szlachta.org.pl
Proponuję jednak najpierw kontakt e-mailowy z Panem Henrykiem hr. Grocholskim h. Syrokomla Prezesem Związku Szlachty Polskiej.
e-mail: prezes@szlachta.org.pl
Z poważaniem, Krzysztof Sokolnicki
-
Sebastian_Peryt
Dziękuję za szybką odpowiedź, jednak mam pytanie co do niej. Dlaczego mam się skontaktować z Panem Henrykiem Grocholskim, skoro spadek jest w Szwajcarii?
Po drugie sądzę, że może powinienem jeszcze podać jedną rzecz, o której zapomniałem wspomnieć, że ten spadek to konto w jednym z banków, dlatego nie jestem pewien czy firma Nobilis Partners będzie w stanie pomóc, ale nie mniej jednak dziękuję za tą nazwę i na pewno się z nimi skontaktuje.
Po drugie sądzę, że może powinienem jeszcze podać jedną rzecz, o której zapomniałem wspomnieć, że ten spadek to konto w jednym z banków, dlatego nie jestem pewien czy firma Nobilis Partners będzie w stanie pomóc, ale nie mniej jednak dziękuję za tą nazwę i na pewno się z nimi skontaktuje.
- wspomnienia3

Witam.
Polecam Kancelarię ,która zajmuje się spadkami na CALYM świecie-oddzial w Polsce znajduje się w Slubicach
oto link
http://www.gen-gmbh.de/
Pozdrawiam.Beata
Polecam Kancelarię ,która zajmuje się spadkami na CALYM świecie-oddzial w Polsce znajduje się w Slubicach
oto link
http://www.gen-gmbh.de/
Pozdrawiam.Beata
-
Sebastian_Peryt
- wspomnienia3

-
Sebastian_Peryt
Wiem, ponieważ ta osoba miała również inny spadek (spore lasy na Białorusi) i w tej sprawie już jest toczona sprawa spadkowa (chyba z 6 lat - nasz chory system
), tak więc wszystkich spadkobierców znam. Tylko mało wiem o samym spadku, dlatego potrzebuję kogoś kto by to znalazł, bo ja nie mam takiego doświadczenia.
- wspomnienia3

Dlaczego nie powierzycie również tej samej Firmie odszukanie spadku po tej samej osobie w innym kraju?A odnośnie systemu przyznaję Ci calkowicie rację,choć też wiadomo mi że dopóki nie odszuka się wszystkich spadkobierców i nie ustali prawa do nabycia spadku przez te osoby-Kancelaria nie musi was informować jakiej wartości jest spadek.
-
Sebastian_Peryt
Może powiem to tak, sprawa z lasami jest sprawą zupełnie inną niż ta z kontem. W sprawie lasów wiadomo o nich wszystko i żadna specjalna kancelaria nie musi się tym zajmować, a sprawa tak długo toczy się przed sądami o odszkodowanie od Państwa (czy coś w tym stylu). Tutaj wszystko jest znane, wszystkie papiery są, tylko przedstawiciele Państwa ciągle coś kręcą.
Sprawa konta to rzecz zupełnie inna. Tutaj nie muszę znaleźć spadkobierców, bo zostali wymienieni przy sprawie lasów. Tutaj muszę znaleźć sam spadek. Z rodzinnych opowieści wiem, że jest to konto w banku Szwajcarskim. Nie wiem jednak ani ile tam jest (chociaż sądząc po statusie społecznym i ogólnym majątku zmarłego nie jest to małe konto), ani w którym banku się znajduje. A to chyba początek góry lodowej, ale od czegoś zacząć trzeba.
Tak więc ponawiam swoją prośbę, jeśli ktoś posiada jakiś adres firmy zajmującej się tego rodzaju sprawami to proszę o jakieś namiary.
Pozdrawiam
Sebastian
Sprawa konta to rzecz zupełnie inna. Tutaj nie muszę znaleźć spadkobierców, bo zostali wymienieni przy sprawie lasów. Tutaj muszę znaleźć sam spadek. Z rodzinnych opowieści wiem, że jest to konto w banku Szwajcarskim. Nie wiem jednak ani ile tam jest (chociaż sądząc po statusie społecznym i ogólnym majątku zmarłego nie jest to małe konto), ani w którym banku się znajduje. A to chyba początek góry lodowej, ale od czegoś zacząć trzeba.
Tak więc ponawiam swoją prośbę, jeśli ktoś posiada jakiś adres firmy zajmującej się tego rodzaju sprawami to proszę o jakieś namiary.
Pozdrawiam
Sebastian
-
Sebastian_Peryt