Johna

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Klz_Anna

Johna

Post autor: Klz_Anna »

T:"Nazwisko Johna"

Cześć wszystkim

zaczęłam się przyglądać historii rodziny i natrafiłam na nazwisko prapradziadka, niestety zbyt wiele nie udało mi się na razie znaleźć ale zastanawiałam się czy ktoś ma może więcej informacji na temat nazwiska Johna (pisownia wg posiadanych dokumentów, prapradziadek nazywał się Karol (Karl/Carl) Johna) z okolic Śląska.

Z góry dziękuję!
Ania
PawelKoss

Sympatyk

Nazwisko Johna

Post autor: PawelKoss »

Cześć, strasznie mało napisałaś. Żeby nie powiedzieć, że nic. Było takie nazwisko, nawet popularne.

https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... te=&exac=1

Pozdrawiam
Paweł
Klz_Anna

Nazwisko Johna

Post autor: Klz_Anna »

Cześć Paweł

zbyt wiele niestety nie znalazłam - wiem, że by żonaty z Joanną Rischka (lub Johanna Rischka/Ryszka/Reszka) i wiem, że mieli co najmniej jedną córkę (również Joannę) urodzoną w 1893, która z kolei wzięła ślub w 1919 w Katowicach z Pawłem Paszkiem i z tego wpisu mam najwięcej informacji. Najprawdopodobniej pracował na kopalni.

Ze strony Paszków znalazłam o wiele więcej, ale niestety utknęłam na nazwisku Johna (sprawdzałam genetekę i familysearch).

Pozdrawiam
Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”