Prosze o tlumaczenie rosyjski Marianna Dabrowska
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- MajaWojdalski

Serdecznie prosze o tlumaczenie calosci metryki urodzenia Marianny Dabrowskiej:
Marianna Dabrowska
urodzona 1900
akt nr 1085 W-wa św. Stanisław i Wawrzyniec (Wola)
Rodzice: Feliks Dabrowski i Eleonora Zietek
Z gory serdecznie dziekuje
Maja Wojdalska
Marianna Dabrowska
urodzona 1900
akt nr 1085 W-wa św. Stanisław i Wawrzyniec (Wola)
Rodzice: Feliks Dabrowski i Eleonora Zietek
Z gory serdecznie dziekuje
Maja Wojdalska
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
witaj Maju 
w moim drzewie genealogicznym również jest Marianna Dąbrowska, zmarła w 1943, pochowana została na cmentarzu w Pruszynie koło Siedlec. Czy to ta sama Marianna?
w moim drzewie genealogicznym również jest Marianna Dąbrowska, zmarła w 1943, pochowana została na cmentarzu w Pruszynie koło Siedlec. Czy to ta sama Marianna?
Pozdrawiam,
Ewelina Chilińska
Poszukuję Wesołowskich i Duszyńskich z powiatu słupeckiego (m.in. Cienin Kościelny, Słupca)
oraz Dąbrowskich i Jońskich - Siedlce, Mordy, Kolonia Biel, Mrozy...
Ewelina Chilińska
Poszukuję Wesołowskich i Duszyńskich z powiatu słupeckiego (m.in. Cienin Kościelny, Słupca)
- MajaWojdalski

Panie Wlodku - dziekuje za odrobienie mojej pracy domowej. Obiecuje poprawe - w przyszlosci zawsze bedzie link.
Ewelino,
Chyba niestety nie. O istnieniu "mojej" Marianny dopiero sie dowiedzialam, choc to najstarsza siosta mojej babki ze strony ojca. Cala jej rodzina od lat 1860-ych mieszka w Warszawie,dokad przybyli z okolic Lowicza. Poniewaz nic o niej nie wiem, jest mozliwe ze wywedrowala z Warszawy n.p. za mezem, no ale wtedy nie bylaby pochowana jako Dabrowska.
Jak wygzebie cos co wskazuje na Siedlce to sie z toba skontaktuje.
Zycze szczescia w poszukiwaniach.
Maja
Ewelino,
Chyba niestety nie. O istnieniu "mojej" Marianny dopiero sie dowiedzialam, choc to najstarsza siosta mojej babki ze strony ojca. Cala jej rodzina od lat 1860-ych mieszka w Warszawie,dokad przybyli z okolic Lowicza. Poniewaz nic o niej nie wiem, jest mozliwe ze wywedrowala z Warszawy n.p. za mezem, no ale wtedy nie bylaby pochowana jako Dabrowska.
Jak wygzebie cos co wskazuje na Siedlce to sie z toba skontaktuje.
Zycze szczescia w poszukiwaniach.
Maja
witaj Maju 
widzisz, ja o swojej Mariannie też mało wiem. Jest to moja prababcia, z domu Dąbrowska, wyszła za mąż za Aleksandra Jońskiego. Niestety nie wiem o niej nic poza datą śmierci, która widnieje na nagrobku. Nie wiem kiedy i gdzie się urodziła. W rodzinnych zdjęciach pojawił się jeszcze Piotr Dąbrowski (ożenił się z Otylią) i było ślubne zdjęcie Antoniego Dąbrowskiego. Niestety na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie określić czy to bracia Marianny czy nie. Także szukam wszędzie i sprawdzam każdy trop. W przyszłym roku planuję pojechać w tamte okolice
Wuj mówił, że Piotr wyjechał do Anglii, ale wrócił i mieszkał w Warszawie, tam też umarł. Antoni zaś podobno wyjechał do Ameryki. Same znaki zapytania.
widzisz, ja o swojej Mariannie też mało wiem. Jest to moja prababcia, z domu Dąbrowska, wyszła za mąż za Aleksandra Jońskiego. Niestety nie wiem o niej nic poza datą śmierci, która widnieje na nagrobku. Nie wiem kiedy i gdzie się urodziła. W rodzinnych zdjęciach pojawił się jeszcze Piotr Dąbrowski (ożenił się z Otylią) i było ślubne zdjęcie Antoniego Dąbrowskiego. Niestety na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie określić czy to bracia Marianny czy nie. Także szukam wszędzie i sprawdzam każdy trop. W przyszłym roku planuję pojechać w tamte okolice
Pozdrawiam,
Ewelina Chilińska
Ewelina Chilińska
- MajaWojdalski

na pewno coś jest, dlatego w przyszłe wakacje planuję wyjazd w tamte tereny. I przy okazji zamierzam zajrzeć do AP. Niestety nie mam blisko, mieszkam po drugiej stronie kraju 
Pozdrawiam,
Ewelina Chilińska
Ewelina Chilińska
- MajaWojdalski

- Zieliński_Piotr

Witam,
podany akt 1085 dotyczy urodzin Stanisława Grabowskiego.
Akt 1086/ Czyste/ Marianna Dąbrowska
Wydarzyło się w wolskiej parafii 18 kwietnia/ 1maja 1900 roku o godzinie 3-ej po południu. Stawił się Feliks Dąbrowski pracownik dniówkowy z Czystego, lat 35 w obecności Jana Strzyżyńskiego i Józefa Wojciechowskiego, pełnoletnich mieszkańców z Czystego – i okazał Nam niemowlę płci żeńskiej oświadczając, że urodziło się ono 16/ 29 kwietnia tego roku o godzinie 8-ej rano z jego żony Eleonory z Ziębów lat 32. Niemowlęciu temu podczas Chrztu Świętego odprawionego w tym czasie nadano imię Marianna, "tylko wodą"
Akt ten obecnym nieumiejącym pisać odczytano i Nami podpisano.
Ks. W. Siewierski Administrator Wolskiej Parafii
Pozdrawiam
Piotr
To ksiądz zapomniał wymienić chrzestnych – nia ja
podany akt 1085 dotyczy urodzin Stanisława Grabowskiego.
Akt 1086/ Czyste/ Marianna Dąbrowska
Wydarzyło się w wolskiej parafii 18 kwietnia/ 1maja 1900 roku o godzinie 3-ej po południu. Stawił się Feliks Dąbrowski pracownik dniówkowy z Czystego, lat 35 w obecności Jana Strzyżyńskiego i Józefa Wojciechowskiego, pełnoletnich mieszkańców z Czystego – i okazał Nam niemowlę płci żeńskiej oświadczając, że urodziło się ono 16/ 29 kwietnia tego roku o godzinie 8-ej rano z jego żony Eleonory z Ziębów lat 32. Niemowlęciu temu podczas Chrztu Świętego odprawionego w tym czasie nadano imię Marianna, "tylko wodą"
Akt ten obecnym nieumiejącym pisać odczytano i Nami podpisano.
Ks. W. Siewierski Administrator Wolskiej Parafii
Pozdrawiam
Piotr
To ksiądz zapomniał wymienić chrzestnych – nia ja
Ostatnio zmieniony sob 12 lis 2011, 02:58 przez Zieliński_Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zieliński_Piotr

- MajaWojdalski