Tłumaczenie z rosyjskiego

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Juszyba

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Juszyba »

Proszę o przetłumaczenie tekstu: Aktu urodzenia mojego dziadka. Dziękuję.
:D

http://szukajwarchiwach.pl/72/171/0/-/7 ... acZcKUaNQ/
WM

Nieaktywny
Legenda

Post autor: WM »

Na skanie są 4 akty. Który to akt a przynajmniej nazwisko dziadka.
Wawrek
Awatar użytkownika
Juszyba

Sympatyk
Ekspert

Podaję:
1869 4577 Ksawery Józef Zalewski 93 Zerzeń :D

http://szukajwarchiwach.pl/72/171/0/-/7 ... acZcKUaNQ/
WM

Nieaktywny
Legenda

Post autor: WM »

Działo się we wsi Zerzeń 30 listopada / 12 grudnia 1869 roku o godz. 4 po południu. Stawił się osobiście Józef Zalewski, kolonista zamieszkały we wsi Zerzeń lat 34 w obecności Wawrzyńca Dymkowskiego służącego kościelnego lat 49 i Rocha Kądziołki wyrobnika lat 45 zamieszkałych we wsi Zerzeń i okazali nam dziecię płci męskiej, oświadczając, że urodziło się ono w Zerzeniu dnia 10 / 22 września roku bieżącego o godz 4 rano z jego prawowitej małżonki Urszuli z domu Kosińskiej lat 29. Dziecięciu temu na chrzcie św. odbytym dnia dzisiejszego przez księdza Aleksandra Kubin nadano imiona Ksawery Józef a rodzicami chrzestnymi jego byli Aleksander Baron de Szlippendach i Józefa Morantowicz. Akt ten spóźniony z przyczyn domowych okoliczności ojcu i świadkom został odczytany, przez nas i zgłaszającego podpisany, świadkowie niepiśmienni. Ksiądz Aleksander Kubin proboszcz kościoła zerzeńskiego. /-/ Józef Zalewski.

Pisownia nazwiska ojca chrzectnego może być inna, np. Schlippendah.
Pozdrawiam Wawrek
Awatar użytkownika
Juszyba

Sympatyk
Ekspert

Przepraszam, ze dopiero teraz, szczerze dziękuję za tak dokładne tłumaczenie, nie wiem jak to się stało, ze nie podziękowałam od razu, jednak nic mnie nie tłumaczy.
Jadwiga :k:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”