Prosba o tlumaczenie aktu zgonu z rosyjskiego (1889 r.)

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

marcinc

Sympatyk

Prosba o tlumaczenie aktu zgonu z rosyjskiego (1889 r.)

Post autor: marcinc »

Bardzo prosze o pomoc w przetlumaczeniu nastepujacego aktu zgonu mojego prapradziadka, Mateusza Łabędy, ktory zmarl w 1889 r., prawdopodobnie we wsi Pobyłkowo Duże (akt nr 20).

Czesc 1: http://i43.tinypic.com/2dhv6o3.jpg
Czesc 2: http://i41.tinypic.com/23sf0a9.jpg

Z gory bardzo dziekuje za pomoc!

Pozdrawiam,
Marcin
kimar11

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: kimar11 »

Pobyłkowo Duże 20
W parafii Dzierżenin 17 / 29 stycznia 1889 r o 10 rano stawili się
Teofil Łabęda 30 lat i Stanisław Łabęda 45 lat, obaj synowie zmarłego, rolnicy mieszkający w Pobyłkowie Dużym, oznajmili, że wczoraj o dziesiątej rano w Pobyłkowie Dużym zmarł Mateusz Łabęda, 85 lat, przy „rodzinie” (bratankach bądź siostrzenicach) w Pobyłkowie Dużym mieszkający, zostawił owdowiałą żonę Mariannę z Gołębiewskich Łabęda, syn rodziców o nieznanych imionach.
Dalej standardowe formuły.
Też posiadam przodków o tym nazwisku ale z parafii Pomiechowo
Pozdrawiam
Maryla
marcinc

Sympatyk

Post autor: marcinc »

Bardzo dziekuje!

Mateusz zmarl w Pobylkowie Duzym, ale urodzil sie w Miekoszynie, par. Pomiechowo, prawdopodobnie w roku 1809. W najblizszych dniach bede mial jego akt urodzenia. Jego rodzicami (wg aktu slubu) byl Sylwester Labeda i Franciszka Kurpiewska - moze posiada Pani jakies informacje na ich temat?

Pozdrawiam serdecznie,
Marcin
kimar11

Sympatyk
Nowicjusz

Przypuszczam, że moi Łabędowie byli spowinowaceni z Twoimi. Moja pra pra babcia to Antonina Siwek z Łabędów ur. 1829 w Miękoszynie, córka Rocha Łabędy i Franciszki z Więchowiczów - ślub w 1817 w Pomiechowie, mieszkali w Miękoszynie. Na razie nie mam ich aktów więc nie znam innych osób z tej gałęzi moich przodków
pozdrawiam
Maryla
kimar11

Sympatyk
Nowicjusz

Przypuszczam, że moi Łabędowie byli spowinowaceni z Twoimi. Moja pra pra babcia to Antonina Siwek z Łabędów ur. 1829 w Miękoszynie, córka Rocha Łabędy i Franciszki z Więchowiczów - ślub w 1817 w Pomiechowie, mieszkali w Miękoszynie. Na razie nie mam ich aktów więc nie znam innych osób z tej gałęzi moich przodków
pozdrawiam
Maryla
witoldkrajewski

Post autor: witoldkrajewski »

Syn Rocha Łabędy i Franciszki zWiechowiczów to mój Pradziad moji są z Krajewskich Łubów Łabędów Turkowskich i Więchowiczów Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”