Uprzejma prośba o pomoc w przetłumaczeniu aktu urodzenia

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Anetta_72

Sympatyk
Adept

Uprzejma prośba o pomoc w przetłumaczeniu aktu urodzenia

Post autor: Anetta_72 »

Witam raz jeszcze,
zwracam się z uprzejmą prośbą o wsparcie w przetłumaczeniu aktu urodzenia członka mojej rodziny Jan Szumlak urodzony 15.05.1900 r. we wsi Rachów, parafia Annopol, rodzice to Szczepan i Katarzyna zd. Samson.
Będę wdzięczna za okazaną pomoc. Poniżej link do dokumentu:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cee ... 9bcc2.html

Raz jeszcze bardzo dziękuję za okazaną pomoc i wyrozumiałość w powolnym przypominaniu sobie języka rosyjskiego :)
Pozdrawiam,
Anetta.
jackun

Sympatyk
Tytan

Re: Uprzejma prośba o pomoc w przetłumaczeniu aktu urodzenia

Post autor: jackun »

Nr 59. Rachów. Jan Szumlak.
Działo się w miasteczku Annopol 7 / 20 maja 1900 roku o godz. 6 popołudniu. Stawił się Szczepan SZUMLAK, lat 51, zamieszkały we wsi Rachów, w obecności Michała Młynarczyka, lat 42, i Andrzeja Wiśniewskiego, lat 42, zamieszkałych we wsi Rachów, i okazał Nam dziecię płci męskiej, oświadczając, iż urodziło się ono we wsi Rachów 2 / 15 maja bieżącego roku o godz. 4 rano z jego małżonki Katarzyny z Samsonów, lat 41. Dziecięciu temu na Chrzcie Świętym dziś obytym nadano imię JAN, a rodzicami jego chrzestnymi byli Jan Młynarczyk i Marianna Wiśniewska. Akt ten oświadczającemu i świadkom pisać nie umiejącym przeczytany sami tylko podpisaliśmy.
ks. Wojciech Merdziński?, utrzymujący akta stanu cywilnego
Anetta_72 pisze:Witam raz jeszcze,
zwracam się z uprzejmą prośbą o wsparcie w przetłumaczeniu aktu urodzenia członka mojej rodziny Jan Szumlak urodzony 15.05.1900 r. we wsi Rachów, parafia Annopol, rodzice to Szczepan i Katarzyna zd. Samson.
Będę wdzięczna za okazaną pomoc. Poniżej link do dokumentu:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cee ... 9bcc2.html

Raz jeszcze bardzo dziękuję za okazaną pomoc i wyrozumiałość w powolnym przypominaniu sobie języka rosyjskiego :)
Pozdrawiam,
Anetta.
Anetta_72

Sympatyk
Adept

Re: Uprzejma prośba o pomoc w przetłumaczeniu aktu urodzenia

Witam,
pięknie dziękuję za tak szybką pomoc. Mam pytanie bo sama miałam z tym kłopot czy w dokumencie wymienia się zawód jakim parał się Szczepan? Jeśli tak bardzo byłabym wdzięczna za odpowiedź. Rza jeszcze dziękuję za dokonane już tłumaczenie.
Pozdrawiam,
Anetta.
Awatar użytkownika
Jan.Ejzert

Sympatyk
Adept

Post autor: Jan.Ejzert »

Nie podano jakiego zawodu był Szczepan.

Pozdrawiam
Czarek
Anetta_72

Sympatyk
Adept

Bardzo dziękuję miałam wątpliwości więc wolałam się upewnić. Mam nadzieję że nie pogniewacie się na mnie o to.
Raz jeszcze dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Anetta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”