akta urodzeń bo ze ślubem mam kłopoty - może ktoś doczyta

akt 23 Rzejowice
Wydarzyło sie to w osadzie Rzejowice 13/26 lutego 1909 roku o godzinie 5 po południu. Zjawił się Wawrzyniec Wojtasiak rolnik mieszkający w osadzie Rzejowice lat 22 i w obecności świadków Józefa Stępnia lat 35 i Józefa Kaleta lat 32 obydwu rolników mieszkających w osadzie Rzejowice przedstawił nam dziecię płci męskiej objaśniając, że urodziło się w osadzie Rzejowice dnia 10/23 lutego tego roku o godzinie 3 po południu ze ślubnej jego żony Antoniny z Rojków lat 19. Dziecku temu na chrzcie świętym w dniu dzisiejszym udzielonym przez księdza Jarosława ... proboszcza parafii Rzejowice nadano imię Józef, a rodzicami chrzestnymi byli Stanisław... i Franciszka Wawrzeńczak. Akt ten zgłaszającemu i świadkom niepiśmiennym przeczytany i przez nas podpisany został.
akt 60 Rzejowice
Wydarzyło sie to w osadzie Rzejowice 5/18 września 1910 roku o godzinie 1 po południu. Zjawił się Wawrzyniec Wojtasiak rolnik mieszkający w osadzie Rzejowice lat 23 i w obecności świadków Józefa Stępnia lat 30 i Wawrzyniec ... lat 40 obydwu rolników mieszkających w osadzie Rzejowice przedstawił nam dziecię płci żeńskiej objaśniając, że urodziło się w osadzie Rzejowice dnia 2/15 września tego roku o godzinie 6 po południu ze ślubnej jego żony Antoniny z Rojków lat 22. Dziecku temu na chrzcie świętym w dniu dzisiejszym udzielonym przez księdza Jarosława ... proboszcza parafii Rzejowice nadano imię Jadwiga, a rodzicami chrzestnymi byli Bolesław Rojek i Józef Rojek. Akt ten zgłaszającemu i świadkom niepiśmiennym przeczytany i przez nas podpisany został.
Nie wiem czy dobrze czytam ale w tym drugim akcie chrzestnymi są dwaj mężczyźni.
W akcie ślubu to co odczytałam to:
data: 31 grudnia 1907/13 stycznia 1908 Rzejowice godzina 9 rano
świadkowie: Wincenty Trzeciak lat 40 i Jan Wojtala lat 42
pan młody: Wawrzyniec Wojtasiak kawaler lat 21, syn Jakuba i Marianny z W..., urodzony we wsi Krosno parafii Bieńkowice (tego urodzenia nie jestem pewna)
panna młoda: Antonina Rojek panna lat 17 i pół, córka nieżyjącego Józefa i Rozalii Wojtali, urodzona we wsi Tworowice parafii Rzejowice, mieszkająca w Rzejowicach

Gośka