Prezent pod choinkę

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Dławichowski

Członek PTG
Ekspert

Prezent pod choinkę

Post autor: Dławichowski »

Dzień dobry!
Jak zapewnie wszyscy zauważyli, jedna z podstawowych próśb na tym forum jest prośba o przetłumaczenie aktu.
A może by tak każdy kto umie przetłumaczyć - zrobił tę radość bliźniemu i w wigilię Wigilii ofiarował bliźniemu tłumaczenie aktu? Poniżej
Piotr_Juszczyk

Sympatyk
Ekspert

Prezent pod choinkę

Post autor: Piotr_Juszczyk »

23 a nikt nie poprosił o pomoc ani nie rozpisał. Myślę że wzorowo wykonane tłumaczenia jako przykłady uczące samodzielnego odczytywania aktów byłyby lepszą pomocą. Ja się nie podejmuję, bo nie umiem.
Awatar użytkownika
beatabistram

Członek PTG
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Prezent pod choinkę

Post autor: beatabistram »

...mysle sobie biedni tlumacze , caly rok tlumacza , a tu w wigilię Wigilii, znowu ich "gonia" do roboty ;-)
Krzysztofie , mam nadzieje, ze nie wezmiesz mi za zle ale zmienie troche sens Twojego tematu ... i napisze poprostu , ze
dostalam dzisiaj piekny prezent od Michala Marciniaka w postaci informacji gdzie sie znajduje , pod jakim numerem i w jakiej ksiedze -akt urodzenia mojej pra pra :-) babci ! Michale wielkie dzieki ! Przy okazji musze podziekowac Waldkowi Chorazewiczowi, dzieki jego pomocy wiem w jakiej miejscowosci sie urodzila, thx :-*
Akt bedzie zapewne po rosyjsku wiec z nadzieja, ze jak go dostane, otrzymam (jak zwykle tutaj to bywa) szybkie i wzorowo wykonane tlumaczenie ;-)
z zyczeniami WESOLYCH SWIAT pozdrawiam Beata
Pozdrawiam Beata.
P.S
Ważne!!! : Proszę edytować pierwszy post i w temacie dopisywać: ok. Dotyczy tylko działu tłumaczeń.
http://www.moremaiorum.pl/odczytywac-ni ... uby-zgony/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”