Akt ślubu z 1885

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Krasieńko_Rafał

Sympatyk
Legenda

Akt ślubu z 1885

Post autor: Krasieńko_Rafał »

Witam ponownie,
natknąłem się na następny akt pradziadka Wiktora Krasieńko z Franciszką Snopkiewicz z 4 (16) lutego? 1885. Akt pochodzi z parafi Kamieńczyk. Panna młoda mieszkanka Łaz.

Akt ślubu

Z powodu trudnego charakteru pisma więcej informacji nie znalazłem. Za stron internetowych dowiedziałem się tylko, że rodzice Wiktora to Jakub i Apolonia Kikoła, natomiast Franciszki to Kacper i Karolina Buczyńska.
Z tego aktu chciałbym się dowiedzieć treści tego dokumentu, lub jeśli sprawi to trudność to tylko imion i nazwisk wystepujących w tym akcie.

Dziękuję i pozdrawiam Rafał K.
el_za

Sympatyk
Mistrz
Otrzymał podziękowania: 2 times

Akt ślubu z 1885

Post autor: el_za »

19 Łazy
Ślub – Kamieńczyk, 04/16 lutego 1885r. o 1.00 po południu;
Świadkowie – Jan Krasieńko, gospodarz w Laskach i Antoni Snopkiewicz, gospodarz w Łazach, obaj pełnoletni;
MłodyWiktor Krasieńko, kawaler, przy rodzicach, zamieszkały w Łazach, urodzony w Laskach, powiecie węgrowskim, syn Jakuba i Apolonii z domu Kikoła, gospodarzy, lat 19;
MłodaFranciszka Snopkiewicz, panna, przy siostrze, zamieszkała w Łazach, córka nieżyjących, Kacpra i Karoliny z domu Buczyńskiej, gospodarzy, lat 18;
Zapowiedzi – trzykrotne, w parafii Kamieńczyk, w dniach: 20.01/01.02; 27.01/08.02 i 03/15.02, tego roku;
Pozwolenie obecnych osobiście: ojca młodego i opiekuna młodej udzielono ustnie;
Umowy ślubnej nie zawarto.

Ela
Krasieńko_Rafał

Sympatyk
Legenda

Akt ślubu z 1885

Post autor: Krasieńko_Rafał »

Ela jesteś niesamowita,
Bardzo dziękuję za informacje, z miejscowością pana młodego z relacji rodziny coś innego wynika, choć pamięć ludzka jest zawodna, natomiast dokumenty to "podstawa".
Jak losy ludzkie są poplątane.
Pozdrawiam Rafał
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”