Witam serdecznie,
Poprosze o pomoc w odczytaniu podstawowych danych z aktu 31 http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =30-31.jpg
Ślub 1878 Jana Zamowskiego z Franciszką Karlicką. Rodzice Pana Młodego Justyn Zamowski i Justyna z Kulwieców.
Nie mogę odczytać:
gdzie urodził się Pan Młody
gdzie mieszka Jego Matka
Z góry dziękuję
Małgorzata
Akt ślubu po rosyjsku - nie mogę odczytać danych
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- Małgorzata_Kulwieć

- Otrzymał podziękowania: 1 time
- Aftanas_Jerzy

Ja to odczytuje tak:
Pan młody urodził się w Kuśnieronach, a matka mieszka we wsi Kuśmieronek. Obie nazwy są różnie zapisane, ale czy to nie błąd?
Pan młody urodził się w Kuśnieronach, a matka mieszka we wsi Kuśmieronek. Obie nazwy są różnie zapisane, ale czy to nie błąd?
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
Jerzy Aftanas
- Małgorzata_Kulwieć

Dziękuję bardzo, ale zupełnie nie umiem znaleźć gdzie takie miejscowości leżą. Wpisywałam i w google i w Słownik Królestwa rózne wariację, ale nic nie wymyśliłam.
Pozdrawiam
Małgorzata
Pozdrawiam
Małgorzata
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
-
MonikaMaru

Małgosiu,
w kujawsko pomorskim w pow. mogileńskim jest wieś Kuśnierz. Z tego co napisał ksiądz można odczytać : Кусьнерж...
Może to dobry trop?
Pozdrawiam, Monika
w kujawsko pomorskim w pow. mogileńskim jest wieś Kuśnierz. Z tego co napisał ksiądz można odczytać : Кусьнерж...
Może to dobry trop?
Pozdrawiam, Monika
- Małgorzata_Kulwieć

Dziękuję. Jak dotąd żadne ślady nie zaprowadziły mnie w te strony. Raczej Kulwiecie to Litwa i Suwalszczyzna, ale któz to wie?
Każdą sugestie i hipotezę muszę sprawdzić.
Pozdrawiam
Małgorzata
Każdą sugestie i hipotezę muszę sprawdzić.
Pozdrawiam
Małgorzata
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Małgorzata_Kulwieć