proszę o pomoc w tłumaczeniu do indeksacji j.rosyjski

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
eliza1952

Członek Honorowy
Tytan

Post autor: eliza1952 »

Zwracam się z prośbą o podanie danych z aktu 452 jakoś nie mogę sobie z tym poradzić
http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 1-0454.jpg
pozdrawiam serdecznie
Eliza

poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
el_za

Sympatyk
Mistrz
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: el_za »

Witaj,

Łodź; Leszczyńska Maria Magdalena
Łódź, 28 stycznia/ 10 lutego 1910r. Stawiła się Kolumbina Leszczyńska z domu Ziss (z Siessów), lat 57, w towarzystwie Mariana Łuba, kupca i Adolfa Mozdrygajło, fabrykanta, pełnoletnich z Łodzi. Oświadczyła, żeby sporządzić akt jej urodzenia i chrztu, ponieważ akt taki do chwili obecnej w Księgach Stanu Cywilnego Parafii Zaśnięcia Najświętszej Bogurodzicy nie był sporządzony. Według oświadczenia świadków, Kolumbina Leszczyńska, urodziła się w Pie(...), z nieżyjących, Maurycego i Cecylii z domu Liebschütz, małżonków Ziss w roku 1853, a ochrzczona została na podstawie zezwolenia Warszawskiej Rzymsko- Katolickiej Duchownej Konsystorii, w Kościele Parafialnym Zaśnięcia Najświętszej Bogurodzicy w Łodzi w dniu 20 października/ 01 listopada 1892r i że ona na chrzcie świętym otrzymała imiona Maria Magdalena, a jej chrzestnymi byli, Marian Łuba i Julia Lipińska. Na podstawie tych oświadczeń akt sporządzono i podpisano.

Nie wiem czy prawidłowo podałam nazwę parafii (nie znam Łodzi :oops: )

Ela
Awatar użytkownika
eliza1952

Członek Honorowy
Tytan

Post autor: eliza1952 »

Ela
Pięknie dziękuję
pozdrawiam serdecznie
Eliza

poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza