Witam. Proszę o przetłumaczenie aktu małżeństwa z 1888 roku
Wojciech Zych & Maryanna Pachulska.
http://www.fotopliki.pl/img.php?f=4892d90ec0
dziękuję z góry !!!
prośba o przetłumaczenie aktu małżeństwa
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
PiotrPrzygoda

-
PiotrPrzygoda

Ktokolwiek !! Proszę
chodzi mi o same dane typu : liczby, imiona, lata, miejscowości, nazwiska
-
kpalubinska

Witam,
może uda mi się cokolwiek pomóc:)
Radzymin; 7/19 listopada 1888 o godz.5ej popołudniu.
świadkowie- Ignacy Stanisławski l.29 i Felicjan Juśko(?) l.30, gospodarze z miejscowości Ciemne
Pan Młody - Wojciech Zych, kawaler l.27, żołnierz rezerwowy, robotnik dniówkowy, wyrobnik; mieszkający w miejscowości Ciemne, urodzony w miejscowości Pasek (w tej samej parafii), syn zmarłych Stanisława i Katarzyny Wilczak małżonków Zych.
Panna Młoda - Maryanna Pachulska, panna l.21; służąca, posługaczka, mieszkająca w miejscowości Ciemne, urodzona w Zawadach; córka żyjących Piotra i Franciszki Kalinowskiej małżonków Pachulskich, gospodarzy w miejscowości Ciemne.
Były 3 zapowiedzi, nie zawarto umowy przedmałżeńskiej, ślubu udzielił ks.Antoni Zakrzewski, akt podpisany przez księdza i świadka Felicjana Juśko(?), inni niepiśmienni
może uda mi się cokolwiek pomóc:)
Radzymin; 7/19 listopada 1888 o godz.5ej popołudniu.
świadkowie- Ignacy Stanisławski l.29 i Felicjan Juśko(?) l.30, gospodarze z miejscowości Ciemne
Pan Młody - Wojciech Zych, kawaler l.27, żołnierz rezerwowy, robotnik dniówkowy, wyrobnik; mieszkający w miejscowości Ciemne, urodzony w miejscowości Pasek (w tej samej parafii), syn zmarłych Stanisława i Katarzyny Wilczak małżonków Zych.
Panna Młoda - Maryanna Pachulska, panna l.21; służąca, posługaczka, mieszkająca w miejscowości Ciemne, urodzona w Zawadach; córka żyjących Piotra i Franciszki Kalinowskiej małżonków Pachulskich, gospodarzy w miejscowości Ciemne.
Były 3 zapowiedzi, nie zawarto umowy przedmałżeńskiej, ślubu udzielił ks.Antoni Zakrzewski, akt podpisany przez księdza i świadka Felicjana Juśko(?), inni niepiśmienni
Pozdrawiam,
Kamila P.

Kamila P.
-
PiotrPrzygoda

serdecznie dziękuje za poświęcony czas !!!
otworzyło mi to drzwi na dalsze poszukiwania genealogiczne
)))
jeszcze raz wielkie dzięki
może się zdarzyć, że będę potrzebował za jakiś czas znowu pomocy, także proszę o wyrozumiałość
otworzyło mi to drzwi na dalsze poszukiwania genealogiczne
jeszcze raz wielkie dzięki
może się zdarzyć, że będę potrzebował za jakiś czas znowu pomocy, także proszę o wyrozumiałość