Prośba o tłumaczenie

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Jabłońska_Dorota_Maria

Sympatyk

Prośba o tłumaczenie

Post autor: Jabłońska_Dorota_Maria »

Witam

http://szukajwarchiwach.pl/72/163/0/-/1 ... /#tabSkany

chyba znalazłam "rodzinę" proszę o pomoc w tłumaczeniu aktu Małżeństwa
rok 1899 numer aktu 134
imiona młodych
Jan Babańczyk
Julianna Styrnik
kościół W-wa MB Loretańska (Praga)
el_za

Sympatyk
Mistrz

Prośba o tłumaczenie

Post autor: el_za »

134
Praga, 31 stycznia/ 12 lutego 1899r
Świadkowie - Stanisław Ambroziak, lat 37 i Kazimierz Biernat, lat 25, robotnicy z ul. Rybnej, numer domu 17;
Pan młody - Jan Babańczyk, kawaler, żołnierz rezerwy, robotnik, urodzony we wsi Tłuszcz, pow. radzymińskim, zamieszkały przy ul. Rybnej, pod numerem 17, lat 32, syn Piotra i nieżyjącej Marianny z Balcerzaków;
Panna młoda - Julianna Styrnik, panna, robotnica, urodzona we wsi Pobyłków, pow. pułtuskim, zamieszkała przy ul. Rybnej, pod numerem 17, lat 38, córka nieżyjących, Michała i Marianny z Zawadzkich;
Zapowiedzi - trzykrotne w tut. kościele;
Umowy ślubnej nie zawarto;
Ponadto młodzi oświadczyli, że zrodzone z nich przed ślubem, dwoje dzieci, mianowicie: Franciszka, urodzonego na Pradze, pod numerem 350, w 1894r oraz Florentynę, urodzoną przy ul. Rybnej, pod numerem 17, w 1897r, tym aktem ślubu, uznają za swoje własne i na podstawie art. 291 Kodeksu Cywilnego Królestwa Polskiego, nadają im status i wszelkie prawa dzieci ślubnych (z prawego łoża).

Ela
Jabłońska_Dorota_Maria

Sympatyk

Prośba o tłumaczenie

Post autor: Jabłońska_Dorota_Maria »

dziekuję.
O Franciszku słyszałam nie wiedziałam co to za ogniwo, dorósł ożenił się jego żona była chrzestną mojej mamy, miał syna o Florentynie nie wiem zupełnie nic.
znalazłam jej akt urodzenia

http://szukajwarchiwach.pl/72/163/0/-/1 ... /#tabSkany

Proszę o tłumaczenie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”