Prosze o przetłumaczenie aktu Małzenskiego.
http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 18-019.jpg
Akt 18
Z gory dzieki .
Prosze o Przetlumaczenie-Akt małzenski
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Podbijam, gdyż tę akty są dla mnie bardzo ważne w dalszych poszukiwaniach.
Pozdrawiam Mateusz
Pozdrawiam Mateusz
-
MonikaMaru

Witam,
18. Pękowo
1. Przewodowo 9/21.XI.1892 o 2-ej po poł.
2. Józef Warda 38 lat i Franciszek Warda 39 lat mający, rolnicy zamieszkali w Pękowie
3. BOLESŁAW WIEZBICKI, kawaler, 23 lata mający, s. Franciszka i Agnieszki z Bor(ow?)skich (nie jestem pewna, bo strona ucięta) małżonków Wierzbickich, urodzony zamieszkały w Żebrach, rolnik
4. MARIANNA OCHTYRA, panna, 23 lata, c. Andrzeja i Franciszki z Arazych małżonków Ochtyra, urodzona i zamieszkała przy rodzicach rolnikach w Pękowie
5. trzy ogłoszone w tutejszym i gzowskim kościele parafialnym 25.X./6.XI.; 1.X/13.XI. i 8/20.XI.br
6. umowy nie zawarto
Ślubu udzielił i akt podpisał ks. Józef Moderski proboszcz przewodowskiej parafii.
Pozdrawiam,
Monika
18. Pękowo
1. Przewodowo 9/21.XI.1892 o 2-ej po poł.
2. Józef Warda 38 lat i Franciszek Warda 39 lat mający, rolnicy zamieszkali w Pękowie
3. BOLESŁAW WIEZBICKI, kawaler, 23 lata mający, s. Franciszka i Agnieszki z Bor(ow?)skich (nie jestem pewna, bo strona ucięta) małżonków Wierzbickich, urodzony zamieszkały w Żebrach, rolnik
4. MARIANNA OCHTYRA, panna, 23 lata, c. Andrzeja i Franciszki z Arazych małżonków Ochtyra, urodzona i zamieszkała przy rodzicach rolnikach w Pękowie
5. trzy ogłoszone w tutejszym i gzowskim kościele parafialnym 25.X./6.XI.; 1.X/13.XI. i 8/20.XI.br
6. umowy nie zawarto
Ślubu udzielił i akt podpisał ks. Józef Moderski proboszcz przewodowskiej parafii.
Pozdrawiam,
Monika
Dzieki Bardzo duzo mi to pomoze (Pomogło) jak cos to Borowskich bo akurat to znalazlem..Jeszcze raz dzieki.