Witam!
Mam serdeczną prośbę o przetłumaczenie aktów zgonu.
pozdrawiam
Krzysiek
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9b5 ... 84bea.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0a5 ... 27cc0.html
Zgon, Tłumaczenie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Wroczyny. Odbyło się w miejscowości Nové 22 lipca/4 sierpnia 1900 roku o godzinie 8 rano. Przyszli: Łukasz Jadczyk 51 lat i Andrzej Jadczyk 42 lata, obaj rolnicy z wroczyny i zapowiedzieli, że 20 lipca/2 sierpnia bieżącego roku o godzinie 10 rano zmarła Józefa Szczepańska z Jadczykow 38 lat, córka zmarłego Jakuba i pani Anna Czarniecka małżonków Jadczykow urodzona w Wroczyny, pozostawiając po sobie wdowiec Maciej Szczepański (rolnik).
Drugi akt przeczytać nie mogę się do góry nogami
Drugi akt przeczytać nie mogę się do góry nogami
Tłumaczenie
Witam
Serdecznie dziękuje, przesyłam linka do drugiego aktu.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2f3 ... b02a7.html
pozdrawiam
Krzysiek A.
Serdecznie dziękuje, przesyłam linka do drugiego aktu.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2f3 ... b02a7.html
pozdrawiam
Krzysiek A.
Tłumaczenie
Tak, teraz zrobię tłumaczenie. Jeśli czegoś nie rozumiesz, pytaj, bo nie wiem, po polsku, i może się mylić.
Wysoka Duże (nazwa miejsca). Odbyła się w miejscowości Nowe (Nowe-nazwa wsi) Styczeń 28-10 lutego 1901 w pierwszej godzinie dnia. Były: Valent Rossky 40 lat i 70 lat Maciej Michalak, obaj rolnicy z Wysokiej Dużych (nazwa miejsca), i zapowiedział, że w dniu 26 stycznia / 08 lutego tego roku o godzinie 8 rano martwy Józefa Schepanskaya 3?? lat, córka ministra Michała i Victoria (przy urodzeniu Tsabanskoy) małżonków Schepanskih urodzonych w Wysokiej Dużych
Wysoka Duże (nazwa miejsca). Odbyła się w miejscowości Nowe (Nowe-nazwa wsi) Styczeń 28-10 lutego 1901 w pierwszej godzinie dnia. Były: Valent Rossky 40 lat i 70 lat Maciej Michalak, obaj rolnicy z Wysokiej Dużych (nazwa miejsca), i zapowiedział, że w dniu 26 stycznia / 08 lutego tego roku o godzinie 8 rano martwy Józefa Schepanskaya 3?? lat, córka ministra Michała i Victoria (przy urodzeniu Tsabanskoy) małżonków Schepanskih urodzonych w Wysokiej Dużych
Tłumaczenie
Jeszcze raz wielkie dzięki. Teraz czas na analizowanie. Wszystko rozumie.
Krzysiek A.

Krzysiek A.
Tłumaczenie
witam ! mam prośbę o przetłumaczenie teksów:
1876г.
июль-18родился-20 крестили-Илья -д.Раздолок крестьянин собственник Петр Федоров(отчество) и жена Агриппина Антонова,восприемники Одоевского уезда д. Павловской кр. собственник Никифор Семенов и отставного унтер офицера Семена Васильева жена Елизавета Иванова
1878г
ноябрь -20-21-Екатерина - д.Раздолок крестьянин собственник Петр Федоров и жена Агриппина Антонова,восприемники д.Раздолок кр. Никифор Федоров и кр. собств. Йосифа Дмитриева жена Ксения Васильева
1869г
июль -4-6 -Прокопий --д.Раздолок крестьянин Петр Федоров и жена Агриппина Антонова,восприемники д.Раздолок кр. Никифор Федоров и сельца Хмелевой господина Деонисьева вр.об. кр. Ивана Алексеева жена Анна Дмитриева
1870г
октябрь - 8-9 -Евфимия --д.Раздолок крестьянин Петр Федоров и жена Агриппина Антонова,восприемники Одоевского уезда с. Павловское вр. об. кр. Никифор Семенов Исаев и сельца Хмелевой вр. об. кр. Ивана Алексеева жена Анна Дмитриева,
pozdrawiam
Krzysiek

1876г.
июль-18родился-20 крестили-Илья -д.Раздолок крестьянин собственник Петр Федоров(отчество) и жена Агриппина Антонова,восприемники Одоевского уезда д. Павловской кр. собственник Никифор Семенов и отставного унтер офицера Семена Васильева жена Елизавета Иванова
1878г
ноябрь -20-21-Екатерина - д.Раздолок крестьянин собственник Петр Федоров и жена Агриппина Антонова,восприемники д.Раздолок кр. Никифор Федоров и кр. собств. Йосифа Дмитриева жена Ксения Васильева
1869г
июль -4-6 -Прокопий --д.Раздолок крестьянин Петр Федоров и жена Агриппина Антонова,восприемники д.Раздолок кр. Никифор Федоров и сельца Хмелевой господина Деонисьева вр.об. кр. Ивана Алексеева жена Анна Дмитриева
1870г
октябрь - 8-9 -Евфимия --д.Раздолок крестьянин Петр Федоров и жена Агриппина Антонова,восприемники Одоевского уезда с. Павловское вр. об. кр. Никифор Семенов Исаев и сельца Хмелевой вр. об. кр. Ивана Алексеева жена Анна Дмитриева,
pozdrawiam
Krzysiek