Akt zgonu. Bardzo prosze o pomoc

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
vnukinga

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: vnukinga »

Ponizej znajduje sie akt zgonu, ktory bardzo prosilabym o przetlumaczenie. Jest to bardzo istotny dla mnie dokument poniewaz nie ma akta urodzenia i slubu wymienionej tam osoby. (Lata, z ktorych te akta pochodzily neistety zaginely, wiec tutaj istnieje poja jedyna nadzieja na poznanie imion rodzucow Antoniego Zaka) Akt jest w 2 czesciach dla latwiejszego ogladania.
Dziekuje bardzo goraco!
Pozdrawiam!

Kinga

Obrazek

Obrazek
MonikaMaru

Sympatyk

Post autor: MonikaMaru »

93. Żuraw
1. Żuraw 17/29.XII.1873 o 10-ej rano
2. Antoni Śpiewak 40 lat i Józef Sławięta 50 lat mający włościanie gospodarze z Żurawia
3. wczoraj (28.XII.br) o 3-ej rano zmarł ANTONI ŻAK, wyrobnik, 40 lat mający, s. Franciszka i Marianny z Łojtków?, pozostawił po sobie owdowiałą żonę Mariannę.

To chyba ten. Znalazłam w Żurawiu akty kilkorga jego i Marianny z Tamborskich/Stamborskich dzieci:

w 1865 [jpg 150] a. 85 Szymon
w 1867 [jpg 218] a. 75 Michał
no i w 1869 Franciszek

cofając się do 1861r żadnych dzieci już nie było, ani ślubu w latach 1864-1862.

Właśnie zajrzałam do moich notatek ....i jest ślub, ale ojca! Franciszek Żak s. Franciszka i Apolonii z Walaszczyków z Marianną Loytkówną? - a. 10 z 1835 [jpg 10].

Monika
Awatar użytkownika
vnukinga

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: vnukinga »

Moniki droga, dziekuje Ci bardzo!!!
:)

To ogromna pomoc!
:)

Pozdrawiam bardzo serdecznie!

Kinga
Pozdrawiam serdecznie,
Kinga Vnuk (Cisowska)
Interesujace mnie nazwiska: Cisowski, Mendel, Kutynia, Rogozko, Czepielinda, Zak,
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”