Witam,
Proszę o pomoc w przetłuamczeniu aktu małżeństwa - akt 14 - Michał Bronowski i Józefa Walczak. Szczególnie ważne dla mnie są imiona i nazwiska (w tym rodowe) matek państwa młodych, miejsce urodzenia młodych jesli w ogóle podano oraz data ślubu (17 czerwca?) http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,184101,39
U pana młodego widzę Józef i Ewa Gronowska (?), zastanawiam się też czy jest wpisane gdzie urodził się Pan młody
A u panny młdoej widzę Jana Walczaka i Mariannę (ale nie wiem jak rodowe) i nie wiem czy jest tu w ogóle wzmianka o tym czy urodziła się w Glinojecku
będę wdzięczna za pomoc i sprostowanie tego co widzę bo rosyjskiego nigdy się nie uczyłam
Prośba o przetłuamczenie aktu małżeństwa z rosyjskiego
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Prośba o przetłuamczenie aktu małżeństwa z rosyjskiego
Ostatnio zmieniony wt 28 paź 2014, 09:51 przez artio, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrwiam
Paulina
Szukam aktu ślubu Aleksandra Kluszewskiego ur. około 1838 i Marianny z Glińskich /potomstwo rodzi się w Żukowie, Rokitnie,Błoniu, Pass, Brwinowie
Prośba o przetłuamczenie aktu małżeństwa
17/29 sierpień 1880 rok
Michał Bronowski kawaler, urodzony w Nowej wsi syn Józefa i Ewy małżonków Bronowskich, lat 20, mieszkający w Glinojecku przy rodzicach
Józefa Walczak panna, urodzona w Glinojecku córka zmarłego Jana Walczaka i i wdowy jego Marianny, lat 23, mieszkająca w Glinojecku przy matce
Gośka
Michał Bronowski kawaler, urodzony w Nowej wsi syn Józefa i Ewy małżonków Bronowskich, lat 20, mieszkający w Glinojecku przy rodzicach
Józefa Walczak panna, urodzona w Glinojecku córka zmarłego Jana Walczaka i i wdowy jego Marianny, lat 23, mieszkająca w Glinojecku przy matce
Gośka
Dzięki Gosiu
- a jak zerkałaś to były nazwiska rodowe matek?
Pozdrwiam
Paulina
Szukam aktu ślubu Aleksandra Kluszewskiego ur. około 1838 i Marianny z Glińskich /potomstwo rodzi się w Żukowie, Rokitnie,Błoniu, Pass, Brwinowie
buuuu taka szkoda :/, tak czy siak Wielkie Dzięki :*
Pozdrwiam
Paulina