Proszę o przetłumaczenie nazwy funkcji

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Kasia_Marchlińska

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Kasia_Marchlińska »

Mój prapradziadek, w tym akcie ojciec dziecka był Kancelarskim kimś w Magistracie Będzina. Pomóżcie zrozumieć brakujące słowo.
Będzin Trójcy przen. 1871/144 https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... ,362575501

pozdrowienia i z góry bardzo dziękuję,
Kasia Marchlińska
MonikaMaru

Sympatyk

Post autor: MonikaMaru »

Może komuś uda się odczytać. Ja nie potrafię i nic mi nie przychodzi do głowy, co podobnie by brzmiało. Biurowy maszynista (kancelarskij maszenik??? czyli maszinist)?
Jeśli są jeszcze inne dzieci, to z ich aktów może da się odczytać. Matka jest młoda, więc ślub też był nie tak dawno.

pozdrawiam,
Monika
Kasia_Marchlińska

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Kasia_Marchlińska »

Brdzo ci dziękuję. Ślub nie pomaga, bo wtedy był nauczycielem rządowym w Koziegłowach (1867). Kolejne dziecko Maksymilian urodzone w 1882 w Pińczowie - aktu urodzenia jak na razie nie udało mi się odnaleźć. Mobilny człowiek.

Kaśka
Kasia Marchlińska
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
MonikaMaru

Sympatyk

Post autor: MonikaMaru »

Kasiu, znalazłam coś na temat organizacji kancelarii magistrackiej, co prawda w Piotrkowie, ale można zdobyć mniej więcej pojęcie o pracy takiej kancelarii.

http://www.piotrkow-tryb.ap.gov.pl/inde ... &Itemid=57

Pozdrawiam,
Monika
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”