Witam,
Jako neofit na stronie genealodzy.pl mam pytanie czy trzeba mieć jakiś specyficzy status (np. sympatyk) aby móć liczyć na pomoc przy tłumaczeniu z języka rosyjskiego ?
Zgłosiłem kilka dokumentów dot. moich przodków (Zachariasz, Aurelia i Nikodem Strychalscy) i nie wiem czy należy cierpliwie czekać na pomocną dłoń,czy może coś przeoczyłem.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź,
Artur Strychalski
Czy trzeba mieć status sympatyka w celu uzyskania pomocy?
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
a.kadzielnia

Arturze
Cierpliwość popłaca
Nie obiecuję, że wszystkie tłumaczenia znajdziesz dzisiaj/jutro pod swoimi postami, ale na pewno się pojawią.
Pamiętaj tylko, żeby wpisywać przy linku do aktu wszystkie wiadomości, które wiesz dotyczące osoby z danego dokumentu (miejscowości, imiona, nazwiska). Warto podać chociaż USC z jakiego jest dany akt. Resztę można poszukać na mapie.
Pozdrawiam
Tomasz
Cierpliwość popłaca
Nie obiecuję, że wszystkie tłumaczenia znajdziesz dzisiaj/jutro pod swoimi postami, ale na pewno się pojawią.
Pamiętaj tylko, żeby wpisywać przy linku do aktu wszystkie wiadomości, które wiesz dotyczące osoby z danego dokumentu (miejscowości, imiona, nazwiska). Warto podać chociaż USC z jakiego jest dany akt. Resztę można poszukać na mapie.
Pozdrawiam
Tomasz
-
a.kadzielnia

-
a.kadzielnia

Rzeczywiście cierpliwość popłaca. Jeszcze raz dziękuję w szczególności Tomaszowi i Monice za pomoc w tłumaczeniu.
Pozdrawiam,
Artur
Pozdrawiam,
Artur