Akt urodzenia, Jarzyńska Zofia - Bielsk 1884

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

pawelk1949

Post autor: pawelk1949 »

Uprzejmie proszę o przetłumaczenie poniższego aktu urodzenia

Nr 89 - Bielsk - 1884 - Jarzyńska Zofia (akt urodzenia)
http://postimg.org/image/t6j79s6ur/

Pozdrawiam serdecznie
PK
marcelproust

Sympatyk

Post autor: marcelproust »

89 Bielsk
Działo się w Bielsku 16 (28 ) września 1884 roku o godzinie 10 rano. Stawił się Kazimierz Jarzeński robotnik 40 lat mieszkający w Bielsku w obecności Wojciecha Jankoskiego robotnika 50 lat i Stanisława Żaboskiego stolarza 45 lat obydwu z Bielska i okazał nam dziecko płci żeńskiej stwierdzając, że urodziło się 16 września bieżącego roku o godzinie 21 z jego prawowitej małżonki Marianny z domu Jankoska 35 lat. Dziecku podczas chrztu świętego odbytego dzisiejszego dnia sprawowanego przez księdza Jana Trzcińskiego nadano imię Zofia. Rodzicami chrzestnymi byli Jan jankoski i Antonina Jankoska. Akt ten wszystkim niepiśmiennym odczytano i podpisano przez księdza
ks. Jan Trzciński

pozdrawiam, swoją drogą również nazywam się Jarzyński, a moja Babcia z domu Trzcińska, to taki nomen omen :)
Awatar użytkownika
Kajkowski_bogdan

Sympatyk

Post autor: Kajkowski_bogdan »

Pawle wiesz coś moze więcej o Kazimierzu Jarzyńskim? Mam trochę Jarzyńskich u siebie w drzewie, a nawet moja 4xprababka nosiła takie nazwisko. Dodatkowo inna 4x prababka to też Jankowska........ a świadkiem jest mój 2x pradziadek Stanisław Żabowski...:)
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”