Akt urodzenia 1885 Rzyszczów Kazimierz Papi

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Kasia_Marchlińska

Sympatyk
Mistrz

Akt urodzenia 1885 Rzyszczów Kazimierz Papi

Post autor: Kasia_Marchlińska »

Mam nadzieję, że jest to ten akt urodzenia - to znaczy być może jego odtworzenie w Polsce u notariusza (po repatriacji rodziny w 1923).
Osoby wystepujące:
Kazimierz Papi ur 7 maja 1885 wieś Piwce par. Rzyszczów - powiat Kaniów gubernia Kijów.
Rodzice:
Marceli-Alojzy-Karol trojga imion Papi ur 1850 w Warszawie
matka:
Maria Antonina z domu Faygiel de Rozprza ur. 1867

pismo dla mnie nieczytelne, bardzo dziękuje za pomoc.

https://drive.google.com/file/d/0B35mh_ ... sp=sharing

Kasia Marchlińska
Awatar użytkownika
Aga_Brz

Sympatyk
Adept

Post autor: Aga_Brz »

Metrykalny wypis urodzenia Kazimierza Papi zapisany w księdze Rzyszczewskiego kościoła 1886 roku pod nr 25
1886 20 lipca w Rzyszczewskim rzymskokatolickim parafialnym kosciele ochrzczono imieniem Kazimierz przez ks. Ludwika Oniejepowskiego? z zachowaniem sakramentalnego obrządku
Mieszkańców m. Warszawy Marcelego Alojzego Karola i Marii Antoniny z Faygielów Papi prawowitych małżonków syn urodzony tego roku 25 kwietnia we wsi Piwcach tej parafii.
Chrzestnymi byli szlachcic Wasilij Fajgiel z Teodozją Papi, towarzyszyli szlachta: Franciszek Zwierzyński/Kwierzyński? z Joanną Kowalską.
Pod spodem przy nr 55 chyba są uwierzytelnienia tego odpisu, strasznie niewyraźnie, oczy mi się buntują :-)
Bez Twoich podpowiedzi miejscowości nie dałabym chyba rady.
pozdrawiam
Agnieszka
Kasia_Marchlińska

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Kasia_Marchlińska »

Bardzo dziekuję, świetnie wszystko odczytałaś - czyli chrzestnymi byli dziadkowie - w ogóle nie mogłam tam nic odcyfrować. Wielkie dzięki.

Kaśka
Kasia Marchlińska
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”