Mam nadzieję, że jest to ten akt urodzenia - to znaczy być może jego odtworzenie w Polsce u notariusza (po repatriacji rodziny w 1923).
Osoby wystepujące:
Kazimierz Papi ur 7 maja 1885 wieś Piwce par. Rzyszczów - powiat Kaniów gubernia Kijów.
Rodzice:
Marceli-Alojzy-Karol trojga imion Papi ur 1850 w Warszawie
matka:
Maria Antonina z domu Faygiel de Rozprza ur. 1867
pismo dla mnie nieczytelne, bardzo dziękuje za pomoc.
https://drive.google.com/file/d/0B35mh_ ... sp=sharing
Kasia Marchlińska
Akt urodzenia 1885 Rzyszczów Kazimierz Papi
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Kasia_Marchlińska

…
Metrykalny wypis urodzenia Kazimierza Papi zapisany w księdze Rzyszczewskiego kościoła 1886 roku pod nr 25
1886 20 lipca w Rzyszczewskim rzymskokatolickim parafialnym kosciele ochrzczono imieniem Kazimierz przez ks. Ludwika Oniejepowskiego? z zachowaniem sakramentalnego obrządku
Mieszkańców m. Warszawy Marcelego Alojzego Karola i Marii Antoniny z Faygielów Papi prawowitych małżonków syn urodzony tego roku 25 kwietnia we wsi Piwcach tej parafii.
Chrzestnymi byli szlachcic Wasilij Fajgiel z Teodozją Papi, towarzyszyli szlachta: Franciszek Zwierzyński/Kwierzyński? z Joanną Kowalską.
Pod spodem przy nr 55 chyba są uwierzytelnienia tego odpisu, strasznie niewyraźnie, oczy mi się buntują
Bez Twoich podpowiedzi miejscowości nie dałabym chyba rady.
Metrykalny wypis urodzenia Kazimierza Papi zapisany w księdze Rzyszczewskiego kościoła 1886 roku pod nr 25
1886 20 lipca w Rzyszczewskim rzymskokatolickim parafialnym kosciele ochrzczono imieniem Kazimierz przez ks. Ludwika Oniejepowskiego? z zachowaniem sakramentalnego obrządku
Mieszkańców m. Warszawy Marcelego Alojzego Karola i Marii Antoniny z Faygielów Papi prawowitych małżonków syn urodzony tego roku 25 kwietnia we wsi Piwcach tej parafii.
Chrzestnymi byli szlachcic Wasilij Fajgiel z Teodozją Papi, towarzyszyli szlachta: Franciszek Zwierzyński/Kwierzyński? z Joanną Kowalską.
Pod spodem przy nr 55 chyba są uwierzytelnienia tego odpisu, strasznie niewyraźnie, oczy mi się buntują
Bez Twoich podpowiedzi miejscowości nie dałabym chyba rady.
pozdrawiam
Agnieszka
Agnieszka
-
Kasia_Marchlińska

Bardzo dziekuję, świetnie wszystko odczytałaś - czyli chrzestnymi byli dziadkowie - w ogóle nie mogłam tam nic odcyfrować. Wielkie dzięki.
Kaśka
Kaśka
Kasia Marchlińska
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.