Prosze o tlumaczenie, akt ur nr5, 1912, Warszawa

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

annatst

Sympatyk

Post autor: annatst »

Witam,

Uprzejmie prosze o przetlumaczenie aktu urodzenia nr 5 Jerzego Thime, z jezyka rosyjskiego: http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 2543&y=204 Wiem, ze Jerzy zmarl niedlugo potem w Tarczynie, byl to syn mojego prapradziadka. Najbardziej ciekawia mnie dane dotyczace Zygmunta Thime, ktorego podpis widnieje pod aktem jako, ze jest on dla nas postacia totalnie tajemnicza i do niedawna nikt w rodzinie nie wiedzial nawet o jego istnieniu.

Z gory serdecznie dziekuje,

Anna Time-Stepniak
Awatar użytkownika
Komorowski_Longin

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Komorowski_Longin »

Akt 5 W-wa par. Św. Augustyna
Działo się w Warszawie dnia 3 sty. 1912 roku o godz. 5 po południu
Zgłaszający - Edward Thime piwowar lat 40 zam. we wsi Tarczyn Grójeckiego Powiatu
Świadkowie - Zygmunt Thime piwowar zam. w Tarczynie i Józef Pileszek (Piliszek) dozorca (stróż) zam. w Warszawie obaj pełnoletni
W Warszawie przy ul. Niskiej 54 dnia 28 lis. 1911 roku o godz. 7 wieczorem urodził się Jerzy Franciszek Thime s. Edwarda i Władysławy Wiktorii z Dąbrowskich lat 29.
Chrzestni - Zygmunt Thime i Zuzanna Dąbrowska

Jerzy Franciszek zm. w Tarczynie 30 kwi. 1912 roku o godz. 8 rano

Ps. w Tarczynie przy ul. Błońskiej stoi jeszcze budynek dawnego browaru, występuje także nazwisko Dąbrowski(a) oraz Piliszek
Pozdrawiam Longin
annatst

Sympatyk

Post autor: annatst »

Dziekuje Panie Longinie za tlumaczenie i informacje. Przejezdzalam kiedys kolo tego budynku, a dziadek nawet zajechal tam na chwile i rozmawial z wlascicielem. Ze tez Ci Thimowie musieli tak za tymi browarami skakac po mapie... ;)

Pozdrawiam,
Anna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”