Prośba o przetłumaczenie aktu małżeństwa Marcina Graczyka z Bronisławą Duk (nr 336) Łódź NMP 1904:
http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =1&x=0&y=0
Z góry dziękuję,
Pozdrawiam.
Michał.
Akt małżeństwa Marcin Graczyk/Bronisława Duk 1904,Łódź NMP
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
13/29. 05. 1904, Łódź,o 3 po południu 
ślub pomiędzy Marcinem Graczykiem, kawalerem zamieszkałym w Łodzi, lat 30, urodzony w Rac...(?) powiatu ( ujezda) sieradzkiego (?), syn Wojciecha i nieżyjącej jego żony Marianny z domu Kuchcian (to na pewno przekręciłam )
a
Bronisławą Duk, panna zamieszkała w Łodzi, lat 23, urodzona w Bur... powiatu Bro..., córka nieżyjącego Piotra i jego żony Marianny z domu Krzywanek(?)
Niestety nie mogę odczytać miejscowości i nie jestem pewna nazwisk matek młodych.
Świadków tylko imion jestem pewna jeden był Jan Wengczer ( może Wegner?) drugi Kacper Kasguz (?)- coś nie tak.
Może ktoś z lepszym okiem spojrzy na ten akt, chociaż pismo nie zachęca do tego.
Pozdrawiam. Beata
ślub pomiędzy Marcinem Graczykiem, kawalerem zamieszkałym w Łodzi, lat 30, urodzony w Rac...(?) powiatu ( ujezda) sieradzkiego (?), syn Wojciecha i nieżyjącej jego żony Marianny z domu Kuchcian (to na pewno przekręciłam )
a
Bronisławą Duk, panna zamieszkała w Łodzi, lat 23, urodzona w Bur... powiatu Bro..., córka nieżyjącego Piotra i jego żony Marianny z domu Krzywanek(?)
Niestety nie mogę odczytać miejscowości i nie jestem pewna nazwisk matek młodych.
Świadków tylko imion jestem pewna jeden był Jan Wengczer ( może Wegner?) drugi Kacper Kasguz (?)- coś nie tak.
Może ktoś z lepszym okiem spojrzy na ten akt, chociaż pismo nie zachęca do tego.
Pozdrawiam. Beata
Dziękuję. Na podstawie innych akt wydaje się, że Bronisława urodziłą się w Byszewach/ par. Skoszewy, a Marcin Graczyk w parafii Zadzim- (Wola Sipińska lub Pietrachy) Czy wydaje sie to możliwe w zestawieniu z tym aktem? Nazwiska rodowe to Kuchciak i Krzywińska, więc chyba sie zgadza 
Pozdrawiam,
Michał
Michał.
Pozdrawiam,
Michał
Michał.