Dzień dobry,
Chciałabym prosić o przetłumaczenie aktu urodzenia:
https://familysearch.org/ark:/61903/3:1 ... cc=1867931
Akt urodzenia nr 122 Józefa Samonek parafia Kluczkowice wieś Zadole rok 1895
Z góry bardzo dziękuję!
OK! :) Akt urodzenia 122 Józefa Samonek 1895 Zadole
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
OK! :) Akt urodzenia 122 Józefa Samonek 1895 Zadole
Ostatnio zmieniony pt 21 kwie 2017, 22:53 przez Majanna, łącznie zmieniany 2 razy.
122. Zadole
Działo się we wsi Wrzelowiec dnia 10 /22 grudnia 1895 roku o godzinie 12.
Stawił się Jan Samonek, rolnik z Zadola, 32 lat mający w obecności Antoniego Daczki 21 lat i Mikołaja Mi ...(Mirzwocz ?) lat 38, obydwóch włościan z Zadola i okazał nam dziecię płci żeńskiej urodzone w Zadolu dnia 7 /19 grudnia tego roku o godzinie 11 z prawowitej jego żony Wiktorii z domu Daczka, 25 lat mającej. Dziecięciu temu na Chrzcie Świętym odprawionym w dniu dzisiejszym dano imię Józefa, a chrzestnymi byli Antoni Daczka i Wiktoria Samonek. Akt ten obecnym niepiśmiennym przeczytano i przez Nas tylko podpisano.
Działo się we wsi Wrzelowiec dnia 10 /22 grudnia 1895 roku o godzinie 12.
Stawił się Jan Samonek, rolnik z Zadola, 32 lat mający w obecności Antoniego Daczki 21 lat i Mikołaja Mi ...(Mirzwocz ?) lat 38, obydwóch włościan z Zadola i okazał nam dziecię płci żeńskiej urodzone w Zadolu dnia 7 /19 grudnia tego roku o godzinie 11 z prawowitej jego żony Wiktorii z domu Daczka, 25 lat mającej. Dziecięciu temu na Chrzcie Świętym odprawionym w dniu dzisiejszym dano imię Józefa, a chrzestnymi byli Antoni Daczka i Wiktoria Samonek. Akt ten obecnym niepiśmiennym przeczytano i przez Nas tylko podpisano.
Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice