Witam,
Potrzebuję tylko kilka informacji odnośnie z jakiej parafii pochodzili i co robili moi przodkowie. Resztę jestem sama w stanie ogarnąć. Z góry dziękuję. Oto link:
http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 1787&y=624
Rok:1895
Akt:33
Nowożeńcy: Ignacy Stolarski 25 l. rodzice: NN, Anna Stolarska
Wiktoria Marczak 18 l. rodzice: Karol, Józefa Junszka
Miejscowość: Nowy Dwór Mazowiecki
Prośba o mini tłumaczenie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Kołak_Małgorzata

- Kamiński_Janusz

- Kontakt:
świadkowie - robotnicy
pan młody: kawaler, urodzony w Chrząstowie, mieszkający w Nowym Dworze, zawód - malarz
panna młoda: panna, urodzona w Laskowie (Lasków, Laskowo?), mieszkająca w Nowym dworze przy rodzicach robotnikach
pan młody: kawaler, urodzony w Chrząstowie, mieszkający w Nowym Dworze, zawód - malarz
panna młoda: panna, urodzona w Laskowie (Lasków, Laskowo?), mieszkająca w Nowym dworze przy rodzicach robotnikach
Janusz
Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
-
Irena_Powiśle

zawód - malarz
Raczej malarz pokojowy, ten, który maluje ściany farbą albo czymś innym.
Pozdrawiam,
Irena
Raczej malarz pokojowy, ten, który maluje ściany farbą albo czymś innym.
Pozdrawiam,
Irena
Ostatnio zmieniony sob 01 lip 2017, 20:25 przez Irena_Powiśle, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kołak_Małgorzata

Ma się rozumieć ;P. Mam jeszcze jedną prośbę. Jako, że nazwy miejscowości nic kompletnie mi nie dały, to czy ktoś mógłby zerknąć pod koniec aktu, czy nie ma zwyczajowej formułki w jakich parafiach dawano zapowiedzi?
-
Irena_Powiśle

Zapowiedź tylko w Nowodworskim kościeleKołak_Małgorzata pisze:Ma się rozumieć ;P. Mam jeszcze jedną prośbę. Jako, że nazwy miejscowości nic kompletnie mi nie dały, to czy ktoś mógłby zerknąć pod koniec aktu, czy nie ma zwyczajowej formułki w jakich parafiach dawano zapowiedzi?
3/15
10/22
16/29 września b.r. (1895)
Kś. Jan Jaroczyński
Innej miejcowości w metryce nie znalazłam.
Pozdrawiam,
Irena