M27/1900 Warszawa - Mikołaj Głodowski x Józefa Malinowska ok

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

glodny1989

M27/1900 Warszawa - Mikołaj Głodowski x Józefa Malinowska ok

Post autor: glodny1989 »

Witam,

Jestem nowy na forum. Dopiero buduję swoje drzewo genealogiczne i od strony ojca utknąłem dość wcześnie. Udało mi się znaleźć ojca mojego pradziadka oraz jego ojca. Potrzebuję tego tłumaczenia http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... &x=929&y=0
(metryka nr 27 - Mikołaj Głodowski - Józefa Teofila Malinowska). Ustaliłem jego ojca Adama oraz matkę Weronikę Grzymałę. Może ten akt pozwoli mi się posunąć dalej, gdyż nie znam miejsc narodzin tych osób. Najprawdopodobniej będzie to Warszawa. Z góry dziękuję za pomoc oraz witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie.

Maciek
Awatar użytkownika
Wiesław_F

Sympatyk
Nowicjusz

M 27/1900 Warszawa - Mikołaj Głodowski x Józefa Malinowska

Post autor: Wiesław_F »

Witam,
Bardzo proszę:
27. Koło. Działo się w Parafii Wolskiej dnia jedenastego /dwudziestego trzeciego/ Stycznia, tysiąc dziewięćsetnego roku, o godzinie szóstej wieczór. Oświadczamy, że w obecności pełnoletnich świadków Andrzeja Kruszewskiego z Warszawy i Ignacego Janiszewskiego z Koła obydwóch obywateli, zawarty został w dniu dzisiejszym religijny związek małżeński miedzy: Mikołajem Głodowskim lat dwadzieścia dziewięć liczącym, kawalerem, ślusarzem, w Warszawie przy ulicy Stalowej pod numerem czterdziestym szóstym zamieszkałym, urodzonym w parafii Skibniew w powiecie Sokołowskim, synem niegdy: Adama i Weroniki z Grzymałów małżonków Głodowskich, a Józefą Teofilą Malinowską lat dwadzieścia liczącą, panną, przy rodzicach gospodarzach w Kole zamieszkałą, urodzoną w parafii Wola, córką Piotra i Pauliny z Sitków małżonków Malinowskich. Małżeństwo to poprzedziły trzy zapowiedzi ogłoszone w tutejszym parafialnym kościele i w parafii Praga dnia dwudziestego dziewiątego /dziesiątego/, piątego /siedemnastego/ i dwunastego /dwudziestego czwartego/ Sierpnia /Września/ roku zeszłego. Nowo zaślubieni oświadczyli, że umowy przedślubnej nie zawarli. Pozwolenie na zawarcie związku małżeńskiego przez niewiastę udzielone przez ojca. Religijny obrzęd zaślubin odbył miejscowy Wikariusz ksiądz Roman Adamski. Akt ten obecnym przeczytany, przez nas i przez nich podpisany.
Ks. W. Siewierski Administrator Parafii Wolskiej

Mikołaj Głodowski J Malinowska
Ignacy Janiszewski Andrzej Kruszewski

Ps. Chodzi oczywiście o Koło będące częścią Warszawy
Pozdrawiam,
Wiesław_F
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”