Proszę o przetłumaczenie metryki nr 97.
http://szukajwarchiwach.pl/35/1867/0/2. ... VJQP1TFdSw
Pozdrawiam i dziękuje
Beata
urodziny Stanisław Denis -Ukraina -OK
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
urodziny Stanisław Denis -Ukraina -OK
Ostatnio zmieniony śr 14 mar 2018, 07:42 przez assunta, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamiński_Janusz

- Kontakt:
Re: urodziny Stanisław Denis -Ukraina***
Działo się w mieście Łęczna 12/25 czerwca 1911 roku o godzinie 4 po południu. Stawił się osobiście Antoni Denis lat 30 rolnik ze wsi Wola Korbutowa, w obecności Feliksa Starzyńskiego lat 47 i Franciszka Górnego lat 22, rolników z Trębaczowa, i okazał nam dziecię płci męskiej oświadczając, że urodzone zostało we wsi Trębaczów 7/20 czerwca bieżącego roku, przez ślubną jego mażonkę Michalinę z Górbych 19 lat mającą.
Dziecięciu temu przy chrzcie swiętym odprawionym dzisiaj przez niżej podpisanego, dano imię Stanisław, a chrzestnymi byli: Feliks Starzyński i Franciszka Wójcik.
Akt ten oświadczającemu i świadkom niepiśmiennym przeczytany i potem przez nas tylko podpisany został.
ks. Włodzimierz Grzędziński, urzędnik stanu cywlinego.
*** co ma z tym wspólnego Ukraina???
Dziecięciu temu przy chrzcie swiętym odprawionym dzisiaj przez niżej podpisanego, dano imię Stanisław, a chrzestnymi byli: Feliks Starzyński i Franciszka Wójcik.
Akt ten oświadczającemu i świadkom niepiśmiennym przeczytany i potem przez nas tylko podpisany został.
ks. Włodzimierz Grzędziński, urzędnik stanu cywlinego.
*** co ma z tym wspólnego Ukraina???
Ostatnio zmieniony ndz 18 mar 2018, 19:27 przez Kamiński_Janusz, łącznie zmieniany 3 razy.
Janusz
Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
Re: urodziny Stanisław Denis -Ukraina
Dziękuje za tłumaczenie.
Pozdrawiam Beata
P.S. Link miałam dość dawno,a że mieszkał w Łucku skąd został wywieziony do Katynia myślałam ze urodził się na Ukrainie
Pozdrawiam Beata
P.S. Link miałam dość dawno,a że mieszkał w Łucku skąd został wywieziony do Katynia myślałam ze urodził się na Ukrainie
Pozdrawiam Beata