Herbarz Białoruskiej Szlachty T1 Litery A i O
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Węcławowicz_Izydor

Dzień Dobry,
Jeśli to jeszcze możliwe, to poprosiłbym o informacje o
4. OBORSKI h. Kolumna
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Marek
Jeśli to jeszcze możliwe, to poprosiłbym o informacje o
4. OBORSKI h. Kolumna
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Marek
Pozdrawiam
Marek
Akceptujesz moje tłumaczenie - wpisz w temacie posta OK.
"O dziękowaniu" https://forum.genealodzy.pl/viewtopic.php?t=112847
"Jak napisać prośbę o tłumaczenie..." https://forum.genealodzy.pl/viewtopic.php?t=12392
Marek
Akceptujesz moje tłumaczenie - wpisz w temacie posta OK.
"O dziękowaniu" https://forum.genealodzy.pl/viewtopic.php?t=112847
"Jak napisać prośbę o tłumaczenie..." https://forum.genealodzy.pl/viewtopic.php?t=12392
- Węcławowicz_Izydor

Olechnowicz h Leliwa
W pierwszym moim poście w tym temacie podałem przy prośbie o ewentualne informacje dotyczące pozycji wykazu nr : 73 i 74 podałem niewłaściwie mój e-mail. Prawidłowo to : izywec@gmail.com
Informacje proszę na portal, Pw lub e-mail
Przepraszam i z góry dziękuję !
Informacje proszę na portal, Pw lub e-mail
Przepraszam i z góry dziękuję !
Olechnowicz h Leliwa
Zwracam się z serdeczną prośbą, o przesłanie skanu strony, dotyczącej rodziny Abramowicz herbu Waga.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Krzysiek
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Krzysiek
-
Mariusz_Formanowicz

- Kontakt:
Olechnowicz h Leliwa
Pan Paweł Jurewicz
W Herbarzu Białoruskiej Szlachty T. I, którym Pan dysponuje, wymieniono nazwisko OBRĄPALSKI h. LUBICZ. Interesuje mnie ta rodzina, a w szczególności Artur Obrąpalski i jego żona Jadwiga z d. Okulicz-Kozaryn - właściciele majątku Nacza nad rzeką o tej samej nazwie w pow. lepelskim (II połowa XIX wieku).
Czy w materiałach zapisanych w Herbarzu jest wzmianka o tej rodzinie ?
Pozdrawiam, M. Formanowicz
W Herbarzu Białoruskiej Szlachty T. I, którym Pan dysponuje, wymieniono nazwisko OBRĄPALSKI h. LUBICZ. Interesuje mnie ta rodzina, a w szczególności Artur Obrąpalski i jego żona Jadwiga z d. Okulicz-Kozaryn - właściciele majątku Nacza nad rzeką o tej samej nazwie w pow. lepelskim (II połowa XIX wieku).
Czy w materiałach zapisanych w Herbarzu jest wzmianka o tej rodzinie ?
Pozdrawiam, M. Formanowicz
-
Zamłyńska_Grażyna
Olechnowicz h Leliwa
Witam
Proszę o informację o nazwisku Owsiany h.Ostoja poz.184,185.
Pozdrawiam
Grażyna Zamłyńska
Proszę o informację o nazwisku Owsiany h.Ostoja poz.184,185.
Pozdrawiam
Grażyna Zamłyńska
Olechnowicz h Leliwa
Witam.
Poproszę o informacje dotyczące poz .73 i 74- OLECHNOWICZ h .Leliwa. Mój adres andamon@tlen,pl
Pozdrawiam .
Wanda Monwid-Olechnowicz
Moderacja
Zgodnie z regulaminem nie podawaj w treści wiadomości jawnie żadnego adresu poczty elektronicznej w niezmienionej, podstawowej formie. Jeśli już musisz podać adres e-mail (swój lub jakiejś instytucji), zamień go tak, by miał postać nieczytelną (lub przynajmniej mniej czytelną) dla robotów internetowych.
Istotą tego forum jest wymiana informacji w sposób umożliwiający wszystkim uczestnikom potencjalne wykorzystanie wiedzy każdego z nas. A zatem, nie powinno się ograniczać dostępu tej wiedzy przez kierowanie jej na prywatny adres.
Wojtek, moderator
Poproszę o informacje dotyczące poz .73 i 74- OLECHNOWICZ h .Leliwa. Mój adres andamon@tlen,pl
Pozdrawiam .
Wanda Monwid-Olechnowicz
Moderacja
Zgodnie z regulaminem nie podawaj w treści wiadomości jawnie żadnego adresu poczty elektronicznej w niezmienionej, podstawowej formie. Jeśli już musisz podać adres e-mail (swój lub jakiejś instytucji), zamień go tak, by miał postać nieczytelną (lub przynajmniej mniej czytelną) dla robotów internetowych.
Istotą tego forum jest wymiana informacji w sposób umożliwiający wszystkim uczestnikom potencjalne wykorzystanie wiedzy każdego z nas. A zatem, nie powinno się ograniczać dostępu tej wiedzy przez kierowanie jej na prywatny adres.
Wojtek, moderator
Olechnowicz h Leliwa
Dzień dobry,
Bardzo proszę o przesłanie informacji o nazwisku Aleksiejew na adres arwena123@gmail.com
Dziękuję!
Moderacja
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... rt-0.phtml
Wojtek, moderator
Bardzo proszę o przesłanie informacji o nazwisku Aleksiejew na adres arwena123@gmail.com
Dziękuję!
Moderacja
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... rt-0.phtml
Wojtek, moderator
Ostatnio zmieniony śr 14 kwie 2021, 12:11 przez azachara, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam,
Anna
Anna
Olechnowicz h Leliwa
Dziękuję za pouczenie. Czy można jeszcze liczyć na pomoc odnośnie nazwisk z wykazu
Herbarza Białoruskiej Szlachty T1 Litery A i O?
Wanda Monwid-Olechnowicz
Herbarza Białoruskiej Szlachty T1 Litery A i O?
Wanda Monwid-Olechnowicz
-
Andruszkiewicz_Iwona

-
orzech_101

-
wojciech.osiejewski
Herbarz szlachty białoruskiej Tom I
Dzień dobry!
Czy ktoś jest w stanie pomóc? Potrzebuję tekstu/skanu/zdjęć ze stron 384-386 z Herbarzu szlachty białoruskiej z tomu I. Interesują mnie informacje na temat rodu Osiejewskich(Асяеўскія). W spisie treści numer 180. Osiejewski herb Ostoja.
Pozdrawiam!
Czy ktoś jest w stanie pomóc? Potrzebuję tekstu/skanu/zdjęć ze stron 384-386 z Herbarzu szlachty białoruskiej z tomu I. Interesują mnie informacje na temat rodu Osiejewskich(Асяеўскія). W spisie treści numer 180. Osiejewski herb Ostoja.
Pozdrawiam!