Witam Serdecznie,
Zwracam się z gorącą prośbą o tłumaczenie akt ślubu moich pra pra dziadków Marianny ( z domu Leszczyńska) i Wojciecha Tuszyńskich. Ślub wzięli w 1883 roku w Warszawie w kościele Wszystkich Świętych, akt 22
link do tłumaczenia:
http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =1&x=0&y=0
Bardzo dziękuje za pomoc.
Agata Tęcza
Akt ślubu Marianna i Wojciech Tuszyńscy Warszawa Wsz SW. -ok
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Akt ślubu Marianna i Wojciech Tuszyńscy Warszawa Wsz SW. -ok
Ostatnio zmieniony śr 08 sty 2020, 19:16 przez Czacza86, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Warszawa, 09/ 21.I.1883
świadkowie - Antoni Odrobiński, rządca domu i Jan Tuszyński, wyrobnik, obaj z Warszawy
młody - Wojciech Tuszyński, kawaler, bezterminowo zwolniony szeregowy, wyrobnik, lat 26, urodzony w Bolimowie, pow. łowickim, syn Tomasza i Julianny, małż. Tuszyńskich, mieszkający w parafii wolskiej, przy ul. Przyokopowej nr 3071 lit. "B"
młoda - Marianna Leszczyńska, panna, służąca, lat 20, urodzona w Psarach, pow. mławskim, córka Józefa i Teofili z Górskich, małż. Leszczyńskich, mieszkająca w tutejszej parafii, przy ul. Twardej nr 1090 lit "C"
zapowiedzi- trzy w obu parafiach
umowy ślubnej nie zawarli
Ela
sprawdź też aneksy do tego ślubu
świadkowie - Antoni Odrobiński, rządca domu i Jan Tuszyński, wyrobnik, obaj z Warszawy
młody - Wojciech Tuszyński, kawaler, bezterminowo zwolniony szeregowy, wyrobnik, lat 26, urodzony w Bolimowie, pow. łowickim, syn Tomasza i Julianny, małż. Tuszyńskich, mieszkający w parafii wolskiej, przy ul. Przyokopowej nr 3071 lit. "B"
młoda - Marianna Leszczyńska, panna, służąca, lat 20, urodzona w Psarach, pow. mławskim, córka Józefa i Teofili z Górskich, małż. Leszczyńskich, mieszkająca w tutejszej parafii, przy ul. Twardej nr 1090 lit "C"
zapowiedzi- trzy w obu parafiach
umowy ślubnej nie zawarli
Ela
sprawdź też aneksy do tego ślubu
Dzień dobry,
Rodzice Marianny: matka : Zofia vel Teofila Leszczyńska ( Górska ) ur 8 list. 1831 -zm ? Słomkowo, płock
ojciec : Józef Michał Leszczyński ur. 4 paź. 1834, Sąchocino-Praga - zm
Rodzice Wojciecha : Julianna NN i Tomasz Tuszyński.
Jestem na początku swojej drogi z drzewem genealogicznym i wiele rzeczy jeszcze nie ustaliłam. Chociażby kiedy i gdzie zmarli pra pra dziadkowie.
Dziękuje.
Rodzice Marianny: matka : Zofia vel Teofila Leszczyńska ( Górska ) ur 8 list. 1831 -zm ? Słomkowo, płock
ojciec : Józef Michał Leszczyński ur. 4 paź. 1834, Sąchocino-Praga - zm
Rodzice Wojciecha : Julianna NN i Tomasz Tuszyński.
Jestem na początku swojej drogi z drzewem genealogicznym i wiele rzeczy jeszcze nie ustaliłam. Chociażby kiedy i gdzie zmarli pra pra dziadkowie.
Dziękuje.