Dzień dobry,
potrzebuję wsparcia w przetłumaczeniu aktu obozowego. Poza słowem pisanym cyrylicą(?) najbardziej chciałabym dowiedzieć się, jakiego wyznania był Dymitr, gdyż od ponad roku bezskutecznie próbuję ustalić jego akt urodzenia. Niestety mimo wielodniowych poszukiwań nie udało mi się rozszyfrować tego skrótu.
Bezpośredni link do aktu: www.dropbox.com/s/t4l1cbgqmnbz7y9/00000027.jpg?dl=0
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Patrycja
Akt obozowy, 1941 OK
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
szym.patrycja

Akt obozowy, 1941 OK
Ostatnio zmieniony pt 17 cze 2022, 18:45 przez szym.patrycja, łącznie zmieniany 3 razy.
- Kamiński_Janusz

- Kontakt:
Akt obozowy, Dymitr Fedus 1941
wyznanie prawosławne (orth)
Dymitr Fedus s. Jana (Iwana), urodzony w 1906 w Sitschliska (Sigliska – prawdopodobnie chodzi o wieś Siedliska) w obwodzie lwowskim, rejon Rawa Ruska. Dostał się do niewoli 2.7.41 w miejscowości Złoczów?
Umarł 4 XII 41.
Dymitr Fedus s. Jana (Iwana), urodzony w 1906 w Sitschliska (Sigliska – prawdopodobnie chodzi o wieś Siedliska) w obwodzie lwowskim, rejon Rawa Ruska. Dostał się do niewoli 2.7.41 w miejscowości Złoczów?
Umarł 4 XII 41.
Janusz
Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
-
szym.patrycja

Akt obozowy, Dymitr Fedus 1941
Panie Januszu,
te informacje zmieniają kierunek moich poszukiwań, do tej pory przeszukiwałam akty gr-kat.
Bardzo dziękuję za pomoc!
te informacje zmieniają kierunek moich poszukiwań, do tej pory przeszukiwałam akty gr-kat.
Bardzo dziękuję za pomoc!